Greva Poșta Română: Conflictul încetează. Activitatea va fi reluată

Sindicaliștii au ajuns la un acord cu conducerea Poșta Română, iar greva încetează. Noua înțelegere prevede că poştaşii vor beneficia începând cu 1 ianuarie 2017, de o creştere salarială de 80 de lei brut/angajat şi tichete de masă în valoare de 11,50 lei/zi.  

Conflictul de muncă declanşat săptămâna trecută de angajaţii Poştei Române în toată ţara va înceta, iar activitatea poştală va reveni la normal.

Schema de majorare a salariilor poştaşilor, cu aplicare de la 1 ianuarie 2017 a fost convenită de Conducerea Poştei Române şi reprezentanţii Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România (SLPR)

În cadrul negocierilor s-a convenit acordarea de tichete de masă la valoarea nominală a tichetului de 11,50 lei/zi, faţă de valoarea actuală de 9 lei, după intrarea în vigoare a actului normativ care prevede majorarea valorii nominale a tichetelor de masă.

Suplimentar, s-a stabilit acordarea unei creşteri salariale de 80 de lei brut/angajat. Această schemă de majorare a urmărit principiile echităţii sociale, vizând angajaţii cu cele mai mici venituri. Ea a fost agreată în contextul continuării planului de optimizare a personalului, care va duce la o structură mai eficientă în zona administrativă. Ca urmare a celor convenite luni între conducerea Poştei Române şi partenerii sociali, conflictul de muncă va înceta, iar activitatea poştală va reveni la normali, se arată în comunicatul Poştei Române, citat de Agerpres. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel