Grevă la Electrolux. Oferta făcută de conducerea companiei

Alexandru Ichim / 17 apr 2019 / 16:05 Salveaza PDF Comentarii
Greva Electrolux
Descriere foto: Greva Electrolux

Compania Electrolux a făcut o nouă ofertă angajaților, pentru a renunța la formele de protest. Acesta însă se pare că a fost refuzată de către liderii de sindicat. 

”Cu privire la întâlnirea pe care am avut-o în cursul zilei de ieri cu liderii de sindicat, dorim să facem urmatoarele precizări: În această dimineață, liderii de sindicat ne-au informat că refuză noua noastră propunere salarială. Dorim să ne exprimăm îngrijorarea cu privire la acest răspuns, fiind cel de-al doilea refuz pe care îl primim din partea lor la adresa propunerilor noastre salariale.

Care este creșterea salarială oferită

 

Considerăm că pachetul salarial oferit este unul atractiv, având în vedere și nivelul salarial de pe piața locală: un contract încheiat pe o perioadă de doi ani de zile cu o creștere totală de 25% raportată la salariul de bază brut al angajaților din producție. Noua noastră ofertă financiară include o creștere treptată a salariului de bază brut și un bonus de prezență, reprezentând o creștere procentuală de aproximativ 12,7% aplicată la fiecare an contractual, raportat la salariul de bază brut al angajaților din producție.

Viitorul fabricii Electrolux, în pericol

 

Refuzul liderilor de sindicat de a se angaja într-un dialog constructiv și de a găsi o soluție împreună cu noi, de la debutul grevei și până acum, afectează bunăstarea angajaților din fabrică și a celor care se află în grevă, punând în pericol viitorul fabricii Electrolux. Considerăm că oferta noastră este în interesul tuturor angajaților din fabrică, deoarece include beneficii substanțiale, facilitând, în același timp, buna desfășurare a operațiunilor fabricii. În aceste momente, este esențial să ne concentrăm eforturile pentru a ajunge la un acord comun care să pună capăt acestei perioade de disconfort emoțional, în care se află toți angajații Electrolux.

Noi consultări pentru a se renunța la grevă 

 

Orice acțiune intimidantă sau agresivă ne îndepărtează de responsanbilitatea noastră comună, aceea de a asigura un mediu de lucru sigur și productiv pentru angajații Electrolux și de a dezvolta o afacere sustenabilă pe piața locală. Astfel, considerăm că instigarea la boicotarea companiei Electrolux trebuie înlocuită cu un dialog constructiv și negocieri pașnice, în beneficiul tuturor celor implicați. La o astfel de atitudine constructivă și pozitivă ne așteptăm de la întâlnirea cu liderii de sindicat, ce va avea loc mâine, 18 aprilie 2019, la solicitarea acestora”, au precizat reprezentanții companiei, într-un comunicat de presă.

Vezi și: Grevă la Electrolux. Conducerea instituției merge în instanță


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27