Grevă la Electrolux. Conducerea instituției merge în instanță

Alexandru Ichim / 17 apr 2019 / 11:17 Salveaza PDF Comentarii
Greva Electrolux
Descriere foto: Greva Electrolux

Greva angajaților de la Electrolux din Satu Mare continuă. Conducerea instituției însă a luat o decizie și a acționat sindicatul în judecată. 

Conducerea fabricii de maşini de gătit Electrolux din Satu Mare a acţionat în instanţă sindicatul Samus, care are peste 400 de muncitori aflaţi în cea de-a şaptea săptămână de grevă, pe motiv că protestatarii au depăşit teritoriul destinat grevei, a declarat, miercuri dimineaţa, vicepreşedintele sindicatului, Radu Matica.

"Ne-au acţionat în instanţă pentru nelegalitatea acestei greve, asta datorită faptului că am părăsit ţarcul, noi, animalele needucate, atunci în data de 3 (3 aprilie n.r.). Astăzi (miercuri n.r.) o să mă întâlnesc cu doamna avocat, având în vedere că procesul începe mâine (joi n.r.)", le-a spus Matica greviştilor adunaţi în faţa fabricii.

Care este oferta conducerii

 

El i-a mai informat pe muncitori despre ultima ofertă a conducerii fabricii de creştere a salariilor cu 5% şi o primă de prezenţă de 200 de lei, însă aceasta nu a fost acceptată pe motiv că nu ar fi clară.

Greva de la Electrolux a început pe 4 martie, pe perioadă nedeterminată. Potrivit sindicaliştilor, muncitorii cer o creştere salarială de 350 de lei, adică 2 lei pe oră. Circa 250 dintre aceştia au depus sesizări la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), reclamând că nu au primit tichetele de masă pe luna anterioară.

În total, Electrolux are 930 de muncitori, care beneficiază de Contractul Colectiv de Muncă.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24