Grecia și creditorii săi nu au ajuns la un acord. Veste proastă după negocierile de la Bruxelles

Discuțiile începute sâmbătă la Bruxelles între Grecia și creditorii săi internaționali s-au încheiat duminică, fără a se ajunge la un acord, din cauza unor "divergențe importante" care continuă să existe între cele două părți, a indicat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

"Propunerile Greciei sunt incomplete", a afirmat acest purtător de cuvânt, adăugând însă că președintele Comisiei, Jean-Claude Juncker, "rămâne convins" că o soluție "poate fi găsită până la sfârșitul lunii", informează Reuters.

Acesta termenul până la care Grecia trebuie să ramburseze FMI 1.6 miliarde de euro.

CITEȘTE ȘI: UE își pierde răbdarea cu Grecia, spune vicecancelarul german

Pe de altă parte, o sursă din cadrul guvernului grec a calificat cerințele creditorilor Greciei — UE și FMI — ca "iraționale", imputând responsabilitatea eșecului unui acord în special Fondului Monetar Internațional.

Potrivit sursei elene, poziția FMI a fost una "intransigentă și dură", întrucât a insistat asupra unor noi tăieri ale pensiilor și asupra creșterii TVA.

Guvernul de la Atena mai are de primit peste şapte miliarde de euro din partea instituţiilor financiare, parte din programul de ajutor financiar care se încheie luna aceasta. Banii nu vor veni, însă, fără reformele cerute de creditori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel