UE își pierde răbdarea cu Grecia, spune vicecancelarul german

Vicecancelarul german Sigmar Gabriel a avertizat că Europa este pe cale de a-și pierde răbdarea cu Grecia, în timp ce Atena încearcă să găsească un acord cu creditorii săi pentru a evita situația în care ar putea intra în incapacitate de plată.

"Dorim să ajutăm Grecia și să o menținem în zona euro, dar Europa începe să-și piardă răbdarea", a scris Sigmar Gabriel într-un comentariu apărut în cotidianul Bild, după cum relatează Agerpres.

Tonul tranșant al acestui avertisment este unul neobișnuit din partea lui Sigmar Gabriel, liderul social-democraților, partenerii conservatorilor cancelarului Angela Merkel în coaliția guvernamentală.

CITEȘTE ȘI: Ministru grec: UE nu își dorește o ieșire a Greciei din zona euro

Sigmar Gabriel, care este și ministru al economiei, a criticat totodată maniera de negociere a Greciei, atrăgând atenția că Germania, considerată principalul trezorier al Europei, ar putea să înceteze să mai susțină Atena.

Declarațiile vicecancelarului german intervin în contextul în care la Bruxelles au loc de sâmbătă noi discuții între negociatorii greci și reprezentanții Comisiei Europene, BCE și FMI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel