GRAȚIERE JEAN PĂDUREANU. Ce spune MINISTRUL JUSTIȚIEI, ROBERT CAZANCIUC, despre CEREREA DE GRAȚIERE a lui JEAN PĂDUREANU

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat, marţi, că a primit o cerere de graţiere a pedepsei lui Jean Pădureanu. Solicitarea este în curs de soluţionare, iar un răspuns va fi dat în una-două săptămâni, a precizat Cazanciuc.

"Am primit o solicitare, cred că în urmă cu două săptămâni. Este în curs de soluţionare", a explicat ministrul Justiției, citat de Mediafax.

Întrebat dacă, ţinând cont de starea de sănătate a lui Jean Pădureanu, va da un aviz favorabil, Cazanciuc a transmis că aşteaptă în acest sens un răspuns de la Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi analiza internă a Ministerului Justiţiei.

"Sunt proceduri interne, atât în Minister, cât şi la ANP, în legătură cu orice solicitare de graţiere. Aşteptăm răspunsul de la ANP şi analiza internă a colegilor din minister. Probabil că într-o săptămână, două putem da un răspuns", a explicat Robert Cazanciuc.

Întrebat dacă, din punct de vedere umanitar, ar putea fi dat un aviz favorabil, el a răspuns: "Orice solicitare de graţiere are o componentă umanitară".

Citește și: Jean Pădureanu, accident în puşcărie

Pe 12 iunie, Tribunalul Ilfov a respins cererea lui Jean Pădureanu de întrerupere, din motive medicale, a executării pedepsei de trei ani şi patru luni de închisoare, primită de fostul preşedinte al Gloriei Bistriţa în Dosarul Transferurilor.

Instanţa a dispus, după ce a analizat expertiza medicală efectuată de Institutul Naţional de Medicină Legală, că nu este necesară întreruperea executării pedepsei lui Jean Pădureanu, întrucât bolile de care acesta suferă pot fi supravegheate şi tratate şi în reţeaua penitenciară.

Decizia Tribunalului Ilfov a fost contestată de Jean Pădureanu pe 18 august, la Curtea de Apel Bucureşti, care urmează să dea o decizie definitivă în acest caz.

Vezi și: Cazanciuc, anunț de ultimă oră despre amnistie și grațiere

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel