Gorbaciov s-ar putea să nu aibă parte de funeralii de stat. Putin, absent de la înmormântare? Peskov, primele declarații

Gorbaciov s-ar putea să nu aibă parte de funeralii de stat, iar Putin ar putea fi absent de la înmormântare. Peskov, primele declarații / Foto: Kremlin.ru
Gorbaciov s-ar putea să nu aibă parte de funeralii de stat, iar Putin ar putea fi absent de la înmormântare. Peskov, primele declarații / Foto: Kremlin.ru

Dmitri Peskov a făcut primele declarații despre înmormântarea lui Mihail Gorbaciov.

Secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a declarat că nu există încă decizii privind organizarea funeraliilor de stat pentru Mihail Gorbaciov. 

"Nu pot spune încă sigur. Astăzi, această problemă va fi rezolvată. Se va lua o decizie. Până acum, nu au fost luate decizii", a spus Peskov reporterilor, răspunzând la o întrebare în acest sens.

De asemenea, Peskov a fost întrebat dacă președintele rus Vladimir Putin plănuiește să participe la înmormântare.

"Nu știm încă cum va fi totul. Procedura va depinde de dorințele rudelor și prietenilor. Nu există încă informații", a adăugat el.

Miercuri dimineaţă, două surse bine informate au declarat pentru Interfax că înmormântarea lui Gorbaciov nu va avea un caracter de stat. Peskov a mai spus că decizia de a organiza funeralii de stat pentru înmormântarea Gorbaciov este luată fie de șeful statului, fie de autoritățile orașului, iar acest lucru necesită timp.

Unde va fi înmormântat Gorbaciov



"Această decizie este luată fie de președinte, fie de autoritățile orașului, nu știu ce decizii vor fi luate, trebuie să așteptăm aici", a spus Peskov reporterilor.

El a subliniat că primul președinte al URSS a decedat cu o zi înainte, așa că totul are nevoie de timp. Fostul președinte al URSS, Mihail Gorbaciov, a murit, marți seara, la Spitalul Clinic Central, la vârsta de 92 de ani, după o lungă perioadă de boală. Anterior, Fundația Gorbaciov a declarat pentru Interfax că acesta va fi înmormântat la Cimitirul Novodevichy, lângă soția sa.

Putin, supărat pe Gorbaciov. Ce avea să-i reproșeze conducătorului URSS și ce este sindromul Gorbaciov. Cristian Pîrvulescu: Un KGB-ist mărunt

Politologul Cristian Pîrvulescu a explicat care este diferența dintre Vladimir Putin și Mihail Gorbaciov, dar și ce avea să-i reproșeze liderul de la Kremlin conducătorului Uniunii Sovietice.

"Dacă nu ar fi existat reformele lui Mihail Gorbaciov, care îi aparțin întru totul, noi astăzi nu am fi putut vorbi. Nu era în contradicție cu opinia publică din uniunea sovietică, care l-a sprijinit. De la un moment încolo însă costurile economice au făcut ca populiștii. Boris Elțîn, spre exemplu, apoi Putin, să câștige mai multă audiență, dar locul său în istorie nu va putea fi luat de nimeni. A căzut zidul Berlinului datorită acțiunilor sale. (...) Era intenția sa să reformeze Uniunea Sovietică până la dispariția sa, până la construirea unei noi entități politice. Nu a reușit pentru că sistemul s-a împotrivit, a fost înlăturat și construcția care i-a urmat a fost una care nu a mai mers pe aceeași linie, dar Mihail Gorbaciov este cea mai importantă figură politică a sfârșitului secolului XX", a spus politologul Cristian Pîrvulescu la Realitatea Plus.

Politologul Cristian Pîrvulescu a explicat și de ce în Rusia, astăzi, mulți îl consideră în continuare pe Gorbaciov responsabil de ceea ce Putin a numit "cea mai mare catastrofă a secolului XX", adică destrămarea Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste. Citește continuarea articolului AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel