GOOGLE plănuieşte să atace Amazon

Google va investi 500 de milioane dolari în Google Shopping Express, un serviciu zilnic de livrare a alimentelor, similar cu serviciul de livrare de la Amazon: AmazonFresh, informează Business Insider.

Și nu doar pentru că cele două servicii concurează. Google are un obicei de a pune serviciile sale de căutare pe web în fața lui Amazon, astfel încât clienții trebuie să treacă prin Google pentru a ajunge la Amazon. Asta îi oferă lui Google o șansă de a "tăia"o parte din clienții Amazon pentru sine.

Deci, planul Amazonului de a face la salată verde ceea ce a făcut deja pentru cărți tocmai a devenit un pic mai complicat acum că Google Shopping Express este pe scenă.

Citeşte şi: GOOGLE A CUMPĂRAT PLATFORMA MUZICALĂ ONLINE SONGZA

Amazon a transformat faimoasa vânzare cu amănuntul "brick-and-mortar" (materiale de construcţii) prin intermediul "showrooming-ului" - atunci când cumpărătorii parcurg rafturile magazinelor reale și apoi verifică pentru prețuri mai mici de pe Amazon. A fost nevoie de timp pentru ca magazinele să realizeze că erau în concurenţă cu vânzătorii online. Unii analiști cred că lanțuri, precum Best Buy, au văzut venituri în contract din cauza efectului "showrooming" Amazon.

Dar dacă un cumpărător caută direct Amazon, este probabil ca acesta să caute mai întâi pe Google. Şi chiar dacă Amazon este clasat destul de bine în topul căutărilor pe Google, Google încearcă să piardă aceste căutări în favoarea propriilor reclame la Amazon.

Google Shopping Express, prin contrast, îşi are sursele de alimente de la magazinele de lângă tine. Google nu este interesat în obținerea de depozit și de afaceri cu camione frigorifice precum Amazon.

Citeşte şi: GOOGLE VREA SĂ FACĂ O INVESTIŢIE PUTERNICĂ

Pentru a vă putea face o idee, cam aşa s-ar alinia toate: într-un colţ, AmazonFresh, în celălalt colţ, Google Shopping Express şi fiecare lanţ local de supermarket din ţară, având acum un interes deosebit pentru prevenirea showrooming-ului de produse alimentare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel