Google avertizează cu privire la atacuri de piratare a Iphone

poza cu caracter descriptiv
poza cu caracter descriptiv

Cercetătorii pentru siguranța informatică ai Google au avertizat cu privire la atacuri informatice asupra Iphone, care au afectat toate modelele de până acum și care au continuat pe o durată de mai bine de 2 ani. Aceste atacuri au afectat toți utilizatorii.

Atacurile informatice au fost realizate prin intermediul unor site-uri care implementau într-un mod discret software pe telefon de așa natură încât să poată colecta contacte, imagini, locația GPS sau alte date. De asemenea, hakerii puteau avea un acces limitat la aplicațiile pe care utilizatorul Iphone le folosea, cum ar fi Whats App, Telegram sau Instagram.

Atacurile au fost detaliate din punct de vedere tehnic de către cercetătorii Google, care au declarat că nu s-au vizat anumite tipuri de persoane și că simplul fapt de a vizita site-uri hack-uite era suficient pentru a permite instalarea unor soft-uri de monitorizare. Aparent, au fost exploatate 12 deficiențe de securitate, cele mai multe fiind în Safari, browser-ul web instalat de Apple.

Google a notificat această breșă către Apple la 1 februarie, care a emis un nou soft 6 zile mai târziu. Acesta se referă la remedierea unor probleme prin care „o aplicație poate să primească privilegii ridicate" și „o aplicație poate executa o codare arbitrală cu privilegii".
Analiza Google nu a arătat cine se află în spatele atacurilor, dar speculațiile spun că responsabili ar fi hackerii care ar putea vinde informațiile astfel obținute pe piața neagră, pentru mai multe milioane de dolari.
Apple nu a dorit să comenteze aceste informații public.

Cum să vă protejați?

La recomandarea Google, Apple a rezolvat această breșă de securitate în februarie prin lansarea noului soft pentru Iphone. Dacă utilizați un Iphone, trebuie să vă asigurați că aveți instalată ultima versiune de iOS. Pentru a face acest lucru, mergeți în Setări, apoi în General și apoi în Actualizare Soft. Ar trebui să aveți instalat iOS 12.4.1. Dacă nu îl aveți instalat, îl puteți instala în cadrul aceluiași ecran.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel