Godină, amendă pentru o șoferiță care mergea prea încet

Polițistul Marian Godină a amendat o șoferiță care mergea pe banda a doua mult prea încet. Mai mult decât atât, ea circula în paralel cu un tir de pe banda unu. 

"Circulam pe banda a doua a șoselei ocolitoare a Brașovului, fără să ne grăbim, cu vreo 60 de km/h. Șoseaua era liberă, am trecut doar pe lângă câteva camioane care circulau pe banda 1. La un moment dat, calea ne-a fost blocată de o mașină care circula pe banda 2, în paralel cu un camion de pe banda 1. Nu puteam depăși, fiind linie continuă. Am mers așa vreo trei kilometri, așteptând să vedem dacă mașina va trece pe banda 1. Nici gând.
De mult așteptam să găsesc o astfel de situație în timpul serviciului, pentru că mereu mi se întâmpla asta doar atunci când eram liber și când nu puteam face altceva decât să înjur în gând. De data asta voiam să aflu exact ce gândește un șofer care face asta, așa că am pornit girofarurile și am oprit mașina pe dreapta. Nu a oprit din prima, desigur, a trebuit să pornim și sirena de câteva ori.
-Bună ziua, agent șef adjunct Godină, vă rog să imi înmânați documentele (apropo, formula asta îți intră atât de bine în cap încât ți-e imposibil să nu o spui atunci când oprești pe cineva, așa că nu l-am crezut nici pe frate-miu când mi-a zis că l-a oprit un polițist și nu s-a prezentat. Între noi fie vorba, frate-miu e unul d-ăla anti-poliție și a avut permisul reținut de câteva ori în Brașov de când sunt eu polițist pentru că nici măcar nu a îndrăznit să spună că mă cunoaște, știind că mai mare scandal ar fi avut apoi cu mine.)
Doamna de la volan s-a uitat lung la mine și m-a întrebat:
-Da' de ce?
-Pentru că de vreo 3 km circulați cu 50km/h pe banda doi, în paralel cu un camion. 
-Așa, și?
-Nu aveți voie. 
-Extraordinar, unde scrie? 
-Vă arăt imediat.
Am luat actele și m-am dus la mașină, unde colegul meu m-a întrebat ce fac.
-Ce faci, mă? Ai zis că o oprești doar să-i zici.
-Da, dar doamna e foarte revoltată, vorbește de sus și mă întreabă unde scrie că n-are voie să circule pe banda 2. Dacă i-aș spune articolul l-ar uita repede. I-l scriu pe un proces-verbal să nu-l uite," a scris Marian Godină pe contul său de socializare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel