Gireadă și Zamfir, SCANDAL URIAȘ în direct: Nu încercați prosteala asta, aveți cuvântul meu că vă LINȘEZ!

Aneta Gireadă și Răzvan Zamfir și-au schimbat replici dure, în direct, pe seama achizițiilor făcute de primar pentru un festival, în plină pandemie de COVID-19. 

În plină stare de urgență, când adunările publice sunt interzise, o primărie din Botoșani a încheiat un contract pentru organizarea unui festival în perioada 9-10 mai. 

Este vorba despre primarul din comuna Mihai Eminescu, Aneta Gireada, soția deputatului PNL Virginel Gireada, fost primar în aceeași localitate, care a achiziționat servicii de organizare pentru festivalul "Floare Albastră", în valoare de 41 mii de Euro.

Contactată de echipa B1 TV, primarul Aneta Gireadă și Răzvan Zamfir și-au schimbat câteva replici dure pe seama acestui subiect. 

Iată dialogul dintre cei doi:

Aneta Gireadă: Bugetul se face cu un an înainte, în toamna anului anterior. Sigur că nu mai este de actualitate evenimentul. Evenimentul nu se va mai desfășura.

Răzvan Zamfir: Păi și atunci de ce mai figurează acolo, la achiziții publice? Când ați anulat achizițiile astea?

Aneta Gireadă: Păi anul a început într-un fel, la fel cum încep toți anii bugetari. Este anulat atât timp cât suntem în situația în care suntem. Nici nu mai intră în discuție. Este anulat! Nu mai rețin, nu vă imaginați că rețin toate datele. 

Răzvan Zamfir: Știu, dar informația este publicată în urmă cu câteva ore, informația că nu sunt anulate, de aceea v-am deranjat cu un apel.

Aneta Gireadă: Vă repet, evenimentul nu se va desfășura în acest an!

Răzvan Zamfir: Nu, problema nu era că se desfășoară frumosul festival "Floare albastră", dedicat marelui nostru poet Mihai Eminescu. 

Discuția dintre cei doi s-a aprins în momentul în care primarul Aneta Gireadă a încercat, cel mai probabil, să ocolească discuția.

Aneta Gireadă: Alo? Alo? Alo? Alo, mă auziți?....

Răzvan Zamfir: Vă auzim perfect, nu încercați prosteala asta că nu aveți semnal. Aveți cuvântul meu de onoare că vă linșez, doamnă. Cu amendă de la CNA vă linșez, dacă încercați prosteala asta cu noi. Vă rog frumos, rămâneți pe fir, că e mai rău să închideți. Vă auzim perfect, nu vă prefaceți că nu ne auziți!

Deci, problema nu e că nu se organizează, problema e că banii au fost alocați, da? Când ați anulat contractele? Sau plătiți oricum?

Aneta Gireadă: Nu se plătește, festivalul este anulat! Nu este alocată nicio sumă, înțelegeți! Vă rog să înțelegeți, există o lege a achizițiilor publice... atunci despre ce discutăm? Dacă vă zic că nu se ține, nu se ține! 

Răzvan Zamfir: Doamnă, eu vă întreb ceva, dumneavoastră răspundeți altceva. Doamnă, dumneavoastră ori vă prefaceți, ori vreți să vină peste dvs. Corpul de Control al cine știe cărui ministru sau chiar procurorii. Dumneavoastră înțelegeți că acuzația formulată e că ați achiziționat, în timp de pandemie, servicii pentru un festival care se va ține sau nu? Înțelegeți acuzația?

Aneta Gireadă: Domnu`... cine sunteți dumneavoastră. Dumneavoastră cred că sunteți într-o eroare totală! 

Răzvan Zamfir: Dumneavoastră cred că sunteți într-o ilegalitate totală! 

Aneta Gireadă: Vă repet, există o procedură, nici măcar nu este semnat contractul, despre ce vorbim?! Nu are rost să purtăm o discuție inutilă. Aveți o problemă cu cârcotașii? V-au plătit bine sau ce să înțeleg?

Răzvan Zamfir: Doamnă, dumneavoastră sunteți nevasta unui infractor. Ar trebui să vă măsurați bine cuvintele și dumneavoastră ați devenit primăriță după ce s-a dus soțul în Parlament după imunitate. Mai ușor cu acuzațiile. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel