Giorgiana Hosu, replici cu Cătălin Predoiu despre cazul Caracal: Îmi asum acest lucru

Giorgiana Hosu, în prezent procuror șef interimar la DIICOT a făcut precizări în cadrul interviului susţinut vineri pentru şefia instituţiei despre cazul Caracal. 

Giorgiana Hosu a susţinut, vineri, interviu pentru şefia DIICOT. În cadrul sesiunii de întrebări şi răspunsuri, Cătălin Predoiu, ministrul Justiţiei, i-a adresat o întrebare referitoare la cazul Caracal. 

"Acest caz a generat o foarte puternică emoţie publică şi pot să înţeleg că oamenii au simţit cumva că sunt insuficient apăraţi. Pe de altă parte, dacă au existat deficienţe în comunicarea publică, dacă nu am fost suficient de deschişi, cred că e un lucru pe care eu ar trebui să mi-l asum.

Din perspectiva cealaltă, a investigaţiei penale, a urmăririi penale, cred că colegii mei au fost extraordinar de eficienţi, au fost foarte bine pregătiţi, atât colegii procurori cât şi colegii mei poliţişti, că au făcut un lucru foarte bun şi că au finalizat dosarul astfel încât probele să conducă, în final, la condamnarea definitivă",  a declarat Giorgiana Hosu.

"Apreciez generozitatea dumneavoastră, dar cred că e corect să spun eu că parte din problemele de comunicare au fost generate înainte ca dumneavoastră să giraţi conducerea instituţiei. Dar apreciez că luaţi asupra dumneavoastră tot. Deci să înţeleg că, una peste alta, ce trebuie să reţinem e că există o diferenţă între percepţia datorată comunicării defectuoase la începutul anchetei şi structurarea dosarului sub aspectul probelor şi al investigaţiei", a răspuns Cătălin Predoiu. 

"Eu consider că tot ce a fost omeneşte posibil şi legal posibil pentru aflarea adevărului judiciar s-a făcut. Iar absolut toate probele fundamentează trimiterea în judecată a celor doi inculpaţi", a mai spus Giorgiana Hosu. 

VIDEO: 

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fministeruljustitieiromania%2Fvideos%2F842172489544926%2F&show_text=0&width=560" width="560" height="315" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel