Ghinea, după ce a spus că nu a citit anexele PNRR: A fost o glumă! O să dau extemporal la moţiunea din Parlament

Sursa foto: Facebook Cristian Ghinea
Sursa foto: Facebook Cristian Ghinea

Cristian Ghinea, ministrul Investiţiilor Europene spune că a glumit când a afirmat că nu a citit anexele PNRR.

Întrebat dacă a reuşit să citească toate anexele din PNRR, după ce, la prezentarea acestuia, a spus că nu a făcut-o, Cristian Ghinea a declarat că a fost o glumă.

"A fost o glumă şi cred că toată lumea a înţeles. PNRR are 1200 de păgâni şi mai sunt încă 1000 de pagini de anexe. Suntem singurul guvern care publică şi anexele cu maximă transparenta posibilă. Şi am spus toată lumea să citească să vadă dacă sunt observaţii de făcut. Cred că domnul Ciolacu a citit toate cele 1000 de pagini de anexe şi o să dau extemporal, luni, la moţiunea din Parlament", a spus Cristian Ghinea, la Antena 3.

Vezi și: Ciolacu: Comisia Europeană a pulverizat PNRR! Infracțiune!

Ciolacu anunță moțiune împotriva lui Ghinea

Ce spunea Cristian Ghinea, la prezentarea PNRR-ului

"Vreau să fie foarte clar că doar se vede capătul drumului: urmează evaluarea oficială a Comisiei. Au fost multe neadevăruri spuse despre PNRR. Pe site poate fi găsit tot programul PNRR, are 1200 de pagini, iar alăturat sunt anexele. Din câte știm noi suntem prima țară care publicăm și anexele. Nu există obligația de a publica PNRR. Într-o decizie fără precedent, de transparență, am decis să publicăm. Cei care cred că pot face o treabă mai bună să ne facă semnalări și le corectăm.  Nici măcar eu n-am citit toate anexele”, a spus Cristian Ghinea.

PNRR-ul, criticat de Comisia Europeană

Cât despre situația PNRR-ului în acest moment, după ce au existat critici din partea Comisiei Europene, ministrul a mai spus: "PNRR-ul nu a fost respins. Se lucrează la el, l-am depus. Sunt clarificări de făcut. Dacă este catastrofal, va fi respins".

Cele 29 de miliarde de euro pentru România ar putea să nu mai fie atât de sigure, pentru că o parte dintre proiecte ar putea să pice. Unul dintre reproșurile aduse PNRR-ului depus de România este că nu corespund datele din documentele .xls cu cele din documentele word, scrie Mediafax.

Vezi AICI mai multe detalii.

Vezi și: Cristian Ghinea: "Dacă PNRR nu este aprobat, îmi dau demisia". Provocare pentru Marcel Ciolacu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel