Gheorghe Zamfir, ANIVERSARE. Oana Stănciulescu: Prietenie veșnică

Pe 6 aprilie 2015 este aniversarea lui Gheorghe Zamfir, cel mai important naist din toate timpurile, la nivel planetar. Artistul ne-a făcut mândri peste tot: a concertat şi s-a umplut de glorie pe toate meridianele lumii.

În această zi importantă, jurnalista Oana Stănciulescu a povestit cum l-a cunoscut pe Gheorghe Zamfir. S-a întâmplat pe holurile televiziunii și a fost o întâlnire extrem de emoționantă. Ziarista a scris în Expres Magazin despre acest moment pe care nu îl va uita niciodată.

"Ne-am văzut, ne-am plăcut. Din prima clipă. Ne-am întâlnit pe holul televiziunii unde lucram. Mi-a întins mâna și mi-a spus, cu un zâmbet larg, cald, că mă place foarte mult și mă urmărește la TV. „Nu, nu, eu vă plac și vă urmăresc", i-am replicat foarte uimită de domnul care stătea în fața mea, pe care îl cunoaște o lume întreagă, care este un geniu, și care îi spunea unei ziariste, cu câteva emisiuni în palmares, cuvinte atât de încurajatoare. Doar oamenii mari pot să facă acest lucru simplu și firesc, mi-am spus atunci. L-ați întâlnit și la alții?

În următoarele secunde ale primei noastre întâlniri am aflat că avem amândoi mame eroine gorjence, că ne place vinul de buturugă autohton, că îl iubim pe Regele Mihai, că suntem patrioți, și, mai presus de orice, că iubim amândoi România. Eu zic că sunt motive suficiente pentru o prietenie veșnică. 

Acum, se întâmplă să fie ziua Maestrului Gheorghe Zamfir. Deși îmi propusesem să-i spun mai des ce român extraordinar este, ce om minunat este, măcar într-o asemenea zi să o fac. Și chiar și așa nu știu să spun în cuvinte tot ce gândesc. Pentru că aș vrea ca noi românii să ne recunoaștem eroii, geniile, patrioții, oamenii frumoși, reperele, cât timp suntem împreună pe aici, pe acest pământ", a scris Oana Stănciulescu. Întregul articol poate fi citit în Expres Magazin.

VEZI ȘI: George Enescu, exil și sărăcie. Oana Stănciulescu, cuvinte emoționante despre compozitor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel