Gheorghe Ștefan, nou dosar la DNA. Unde ar fi primit mita

 Fostul primar al municipiului Piatra-Neamţ Gheorghe Ştefan ar fi primit cei 200.000 de lei ceruţi pentru a interveni în atribuirea unui contract aferent unui proiect finanţat din fonduri nerambursabile într-o geantă de laptop, susţin procurorii DNA în rechizitoriul trimis instanţei. 

Gheorghe Ştefan a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru trafic de influenţă, fiind acuzat că, în 2009, în contextul în care o societate intenţiona să participe la o procedură publică de atribuire a unui contract finanţat din fonduri nerambursabile, i-ar fi solicitat administratorului acestei firme să-i remită o sumă de bani reprezentând 10% din valoarea lucrărilor ce urmau a fi efectuate. 

Banii respectivi, spun anchetatorii, ar fi fost pretinşi de Gheorghe Ştefan în schimbul promisiunii acestuia de a interveni pe lângă persoane din conducerea Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit în vederea influenţării rezultatului procedurii de atribuire a respectivului contract de lucrări. În temeiul acestei înţelegeri, în cursul anului 2011, printr-un intermediar, Gheorghe Ştefan ar fi primit de la reprezentantul acelei societăţi comerciale, în numerar, suma de 200.000 lei", susţin procurorii. 

"(...) suma de 200.000 de lei a fost remisă în numerar, într-o geantă de laptop, la o dată apropiată de finalizarea lucrărilor aferente proiectului derulat de comuna Brusturi, judeţul Neamţ, după efectuarea unei plăţi de către beneficiar. (...) , la câteva zile după încasarea banilor s-a deplasat la sediul SC (...) SA din municipiul Piatra Neamţ unde, în parcarea imobilului, i-a dat geanta cu bani lui (...) pentru a-i fi remisă lui Gheorghe Ştefan", precizează procurorii în rechizitoriu. 

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Neamţ. 

DNA precizează că, anterior, Gheorghe Ştefan a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, pentru săvârşirea unor infracţiuni similare, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel