Gheorghe Ciuhandu a fost pus sub acuzare de DNA!

Fostul primar al Timișoarei, Gheorghe Ciuhandu, a fost citat luni dimineață la structura locală a Direcției Naționale Anticorupție, unde i s-a adus la cunoștință că este pus sub acuzare pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu. El s-a prezentat la DNA împreună cu soția și a refuzat să facă declarații.

Gheorghe Ciuhandu urmează să fie audiat miercuri de procurorii din cadrul DNA Timișoara, potrivit evz.ro.

Legat de activitatea de primar a lui Ciuhandu, procurorii anticorupție au deschis mai multe dosare. Unul dintre acestea vizează vânzările de locuințe în baza Legii 112, unor persoane care nu aveau statutul de chiriaș la apariția legii.

Printre beneficiari s-ar număra inclusiv prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalului Timiș, Vasile Bâc, doi foști șefi a structurii DNA Timișoara, Vlad Speriusi și Tamas Schiffbeck, doi foști șefi al Inspectoratului Județean de Poliție Timiș, Dorel Andraș și Săndel Palade, sau șeful Parchetului Militar Timișoara, Radu Ilina. Mii de locuințe au fost vândute astfel ilegal, susțin anchetatorii.

Perchezițiile efectuate în acest caz au durat nu mai puțin de 15 ore.

DNA Timișoara a început ancheta și în dosarul finanțării echipei de fotbal Poli Timișoara, în perioada în care aceasta era prezidată de omul de afaceri Marian Iancu. Acesta a fost condamnat între timp la ani grei de închisoare în mai multe dosare.

În acest caz, foștii șefi ai Consiliului Județean Timiș au fost trimiși în judecată pentru că ar fi acordat bani ilegal echipei de fotbal. Curtea de Conturi a stabilit, ca și în cazul Consiliului Județean Timiș, că finanțarea echipei Politehnica Timișoara de către Primăria Timișoara a fost ilegală.

Vezi și: Gheorghe Ciuhandu, ridicat din Germania și dus la DNA, miercuri seara

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel