Gheorghe Burnei, decizie Tribunalul București. Motivarea magistraților

Medicul ortoped Gheorghe Burnei poate opera din nou în spitalele publice, inclusiv la Spitalul "Marie Curie", deoarece, după 8 luni de la impunerea acestei interdicţii, "necesitatea ocrotirii opiniei publice ca urmare a impactului mediatic nu mai este actuală", se arată în motivarea Tribunalului Bucureşti. 

Tribunalul Bucureşti a dat publicităţii, marţi, motivarea deciziei din 25 august, prin care un judecător de la această instanţă a dispus că medicul Gheorghe Burnei, trimis în judecată pentru că ar fi primit mită de la pacienţi, poate profesa din nou la Spitalul "Marie Curie". 

"Cu privire la interdicţia de a nu exercita profesia sau de a nu desfăşura activitatea în exercitarea căreia a săvârşit faptele, respectiv în cadrul (...) sau în altă unitate din sistemul public de sănătate impusă în cadrul controlului judiciar, judecătorul de cameră preliminară apreciază că nu se mai impune menţinerea acesteia. Are în vedere judecătorul de cameră preliminară că această interdicţie a fost impusă prin încheierea Curţii de Apel Bucureşti la data de 20.12.2016, în urmă cu 8 luni. După trecerea acestei perioade de timp, se apreciază că menţinerea obligaţiei nu se mai impune, necesitatea ocrotirii opiniei publice ca urmare a impactului mediatic nemaifiind actuală, se arată în motivare. 

Judecătorul susţine că medicul are deja stabilită interdicţia de a lua legătura cu persoanele menţionate în rechizitoriu şi nu se mai poate invoca necesitatea unei bune desfăşurări a procesului penal prin menţinerea interdicţiei de a profesa. 

Gheorghe Burnei a fost trimis în judecată pe 8 iunie, fiind acuzat de mai multe infracţiuni de luare de mită, după ce ar fi cerut bani de la părinţi pentru a le opera copiii internaţi la Spitalul "Marie Curie" din Bucureşti. 

Procurorii susţin că există indicii privind săvârşirea de către Gheorghe Burnei a unor infracţiuni contra vieţii şi contra integrităţii corporale sau sănătăţii, în care victimele sunt minori aflaţi anterior într-o stare de sănătate precară, stare pe care Burnei a agravat-o prin acţiunile sale intenţionate, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel