Gestul lui Putin, explicat de un specialist din Rusia. De ce Tokaev a avut voie la măsuța de cafea, iar Macron nu. "Ilogic, nepoliticos și nu tocmai simbolic"

Gestul lui Putin, explicat de un specialist din Rusia. De ce Tokaev a avut voie la măsuța de cafea, iar Macron nu. "Ilogic, nepoliticos și nu tocmai simbolic" / Foto: Captură video Youtube
Gestul lui Putin, explicat de un specialist din Rusia. De ce Tokaev a avut voie la măsuța de cafea, iar Macron nu. "Ilogic, nepoliticos și nu tocmai simbolic" / Foto: Captură video Youtube

Un specialist din Rusia a explicat gestul lui Vladimir Putin, care la întâlnirea cu președintele Kazahstanului a pus o măsuță de cafea, iar la cea cu Macron a fost folosită o masă de 6 metri lungime.

Președintele rus Vladimir Putin s-a întâlnit astăzi cu Kassym-Jomart Tokayev, președintele Kazahstanului. Atenția presei a fost atrasă de masa la care stăteau Putin și Tokaev. Cei doi au stat la o măsuță de cafea, destul de mică. (Vezi fotografii și video AICI) La începutul acestei săptămâni, președintele rus l-a găzduit pe Emmanuel Macron la Moscova, iar liderii s-au așezat la capetele îndepărtate ale unei mese albe foarte lungi, de 6 metri.

Acum, Putin și Tokaev erau despărțiți literalmente de un metru și jumătate, iar președinții chiar s-au îmbrățișat la întâlnire. În plus, niciunul nu a purtat mască de protecție, asta deși Kremlinul explicase că masa uriașă de 6 metri la care a fost așezat zilele trecute liderul francez Emmanuel Macron este doar o ”măsură exclusiv epidemiologică” și că nu există un fundal politic în această situație. Un alt detaliu foarte important care arată că explicația nu pare a fi tocmai sinceră este faptul că ambii președinți , și cel al Kazahstanului, și cel al Franței, sunt vaccinați împotriva COVID-19, deci nu se poate presupune că Macron a fost ținut la distanță pentru că nu e imunizat.

Gestul lui Putin, explicat de un specialist din Rusia

Un profesor de la Institutul de Stat pentru Relații Internaționale al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse a vorbit despre gestul lui Vladimir Putin.

”Desigur, putem vedea în acest gest că există o diferență în relațiile dintre Tokayev și Putin, pe de o parte, și Macron și Putin, pe de altă parte. Dar, sincer, acest gest este puțin ciudat, pentru că înțelegem că, probabil, atât Macron, cât și Tokaev au fost vaccinați. În acest sens, dacă lungimea mesei în cazul negocierilor dintre Macron și Putin s-a explicat prin faptul că acesta trebuie să respecte siguranța epidemiologică, atunci de ce să nu respecte aceeași siguranță a virusului în cazul lui Tokayev? Pare ilogic, nepoliticos și nu tocmai simbolic. Desigur, pentru jurnaliști acesta este un domeniu necultivat pentru interpretare, dar, în opinia mea, în politica reală are foarte puțin sens.” a explicat profesorul Alexander Tevdoi-Burmuli, scrie bmf.ru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel