Gestul făcut de Klaus Iohannis la îndemnul lui Gabriel Oprea

Președintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul de decorare post-mortem a pompierului Fripis Gheorghe Marius-Daniel, care a murit, sâmbătă, la Constanța, când încerca să stingă un incendiu.

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 31 august a.c., decretul de decorare post-mortem a sublocotenentului Fripis Gheorghe Marius-Daniel. Astfel, în semn de înaltă apreciere pentru devotamentul de care a dat dovadă în activitatea de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență, îndeplinindu-şi datoria cu preţul sacrificiului suprem, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a conferit post-mortem Ordinul „Bărbăţie şi Credinţă” în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, sublocotenentului Fripis Gheorghe Marius-Daniel. Decorarea a fost făcută la propunerea Viceprim-ministrului pentru securitate naţională, Ministrul Afacerilor Interne, domnul Gabriel Oprea", anunță Administrația Prezidențială.

Pompierul Fripis Gheorghe Marius-Daniel a murit, sâmbătă, în timpul unei intervenții. Era comandantul echipajului de intervenție. În timpul operațiunilor de stingere, butelia a explodat, iar pompierul, în vârstă de 44 de ani, a fost grav rănit și a murit după câteva minute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel