EXCLUSIV  Gest REVOLTĂTOR pentru a păcăli autoritățile în pandemie! Se cere INTERVENȚIA de URGENȚĂ a ministrului Vela

Senatorul Marius Marinescu trage un semnal de alarmă. A făcut un nou apel către ministrul de Interne, Marcel Vela.

'În perioada stării de urgență, multe persoane au cumpărat câini de rasă sau au adoptat câini comunitari. Unii dintre aceștia s-au folosit de patrupede și au păcălit interdicțiile privind deplasările în afara locuințelor motivând că scot animalele de companie la plimbare.' a spus Marinescu.

Covid-19 și abandonul animalelor de companie

'Acum, când starea de urgență, a trecut și încep concediile, există riscul ca numeroși câini să fie abandonați de către persoanele care s-au folosit de ei în pandemie. Îi atenționăm pe aceștia că Legea de protecție a animalelor sancționează abandonul câinilor cu închisoare de până la 3 ani. Îi sfătuim să aibă milă de sufletele patrupedelor care s-au atașat de ei, să nu le pună viața în pericol. Dacă nu îi mai doresc, să îi dea spre adopție sau să îi plaseze într-un adăpost. Din păcate, acest fenomen îngrijorător se întâmplă și în alte state, nu doar la noi. Numărul adopțiilor a crescut în multe țări după izbucnirea pandemiei. Însă, după relaxarea restricțiilor, estimările arată că, în luna martie, de exemplu, în Israel abandonurile câinilor au crescut cu cel puțin 30%.' a menționat senatorul  Marinescu.

Un nou apel către ministrul Vela

'Așteptăm cu nerăbdare ca domnul ministru Marcel Vela să finalizeze procedurile de înființare a Poliției Animalelor pentru a se stopa cruzimile săvârșite împotriva animalelor!' a concluzionat senatorul Marius Marinescu, pentru DC News.

 VEZI ȘI Marinescu, APEL către Guvern după gestul lui Vela. Ministrul de Interne, mişcare fulger

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel