Germania va pune capăt importurilor de petrol din Rusia până la sfârșitul anului

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Ministrul de Externe al Germaniei a anunțat că Berlinul va înceta să mai importe petrol din Rusia până la finalul acestui an.

Germania va înceta să mai importe petrol din Rusia până la sfârșitul anului, a anunțat ministrul de externe al țării, Annalena Baerbock, în urma unei întâlniri de marți cu omologii săi baltici.

Baerbock a dezvăluit că Germania își va înjumătăți importurile de petrol din Rusia până în vară și va opri toate importurile de petrol din Rusia până la sfârșitul anului, deoarece țara ia măsuri pentru a pune capăt dependenței pe termen lung de importurile rusești de energie.

Ministrul german de externe a vizitat Riga pentru a se întâlni cu miniștrii de externe din cele trei state baltice și le-a spus că NATO este obligată să-și sporească prezența atât în ​​țările baltice, cât și în Polonia, ca urmare a războiului din Ucraina.

„În viitor, o prezență militară minimă nu va fi suficientă. Creșterea potențialului nostru militar pe flancul estic al alianței trebuie să fie un angajament pe termen lung”, a spus ea.

Baerbock a recunoscut după întâlnirea cu miniștrii de externe ai statelor baltice că Berlinul nu a ascultat suficient de atent vocile din regiune care au avertizat de nenumărate ori despre amenințarea rusă.

„Nu am ascultat suficient când ne-ați vorbit despre aceste lucruri”, a recunoscut ea.

Sancțiuni mai dure împotriva Rusiei

Potrivit ministrului de externe leton Edgars Rinkevics, UE ar trebui să-și limiteze comerțul cu Rusia și să nu mai folosească energia rusă, adăugând că nu speră că Rusia își va schimba comportamentul ostil.

Mișcarea în domeniul energiei urmează declarațiile cancelarului german Olaf Scholz după o întâlnire cu prim-ministrul britanic Boris Johnson la începutul lunii, în care a spus că Germania dorește „să devină independentă de importul de petrol” din Rusia și că „lucrează activ pentru a obține independența de importurile de gaz din Rusia”.

Franța a raportat că este posibil un embargo pe petrol din partea UE, dar Ungaria rămâne împotriva oricăror sancțiuni asupra gazului sau petrolului rusesc, scrie RMX.

Premierul Poloniei solicită un „fond de solidaritate” pentru Ucraina din partea Comisiei Europene

Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki a vizitat Liov, în vestul Ucrainei, unde, în cooperare cu autoritățile poloneze și ucrainene, a fost ridicat un oraș container pentru refugiații interni.

„Acesta este un oraș care va fi folosit pentru o perioadă scurtă de timp. Condițiile de viață sunt  temporare pentru oamenii care pur și simplu nu au unde să meargă”, a explicat el.

„De aici fac apel la Comisia Europeană ca fondul de solidaritate cu Ucraina să înceapă în sfârșit să funcționeze, astfel încât să intre noi fonduri, nu să fie mutate dintr-un sertar în altul”, a spus premierul polonez, adăugând: „ Nu avem timp să așteptăm, nu putem lăsa să se întâmple alte crime în Ucraina.”

Morawiecki a subliniat că „azi, în Ucraina, bate inima Europei. Iată frontul și baricadele libertății și suveranității. Trebuie să recunoaștem acest lucru.” (citește continuarea AICI)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel