Germania îndeamnă statele europene să intensifice contribuția pentru Ucraina, după ce SUA aprobă noi ajutoare militare

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Europa trebuie să continue să crească ajutorul pentru Ucraina după ce SUA aprobă noi ajutoare militare, spune liderul german

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a declarat miercuri că Europa trebuie să continue să-și intensifice ajutorul pentru Ucraina chiar și după aprobarea unui pachet mare de ajutor militar din partea SUA, dar a subliniat că rămâne ferm în refuzul său de a trimite rachete de croazieră cu rază lungă Taurus la Kiev.

Scholz a vorbit după întâlnirea cu prim-ministrul britanic Rishi Sunak la Berlin. Cele două țări sunt cei mai mari furnizori de asistență militară pentru Ucraina din Europa în timp ce aceasta contracarează invazia Rusiei, iar ambele au promis  să continue operațiunea "cât timp cât va fi necesar", potrivit FoxNews.

Cauza Ucrainei a fost consolidată săptămâna aceasta de aprobarea în Congresul SUA a unui pachet de ajutor militar de 61 miliarde de dolari care fusese blocat timp de luni de zile. Scholz l-a descris drept "un semnal încurajator și necesar".

"Dar vreau să spun clar că decizia Statelor Unite nu ne eliberează pe noi, aici în Europa, de sarcina de a ne extinde în continuare sprijinul pentru Ucraina, astfel încât țara să se poată apăra împotriva agresorului", a spus el.

Cu toate acestea, întrebat dacă va reveni asupra refuzului său adesea criticat de a trimite rachete Taurus, Scholz a enumerat în detaliu echipamentul militar pe care Germania l-a furnizat și a adăugat: "În ceea ce privește sistemul de arme pe care-l menționați, decizia mea nu va fi schimbată”.

Scholz a argumentat că rachetele Taurus ar putea fi folosite numai în mod responsabil cu implicarea soldaților germani, fie în interiorul, fie în afara Ucrainei, și spune că aceasta este o linie pe care nu dorește să o treacă.

Sunak, care marți a promis un nou ajutor militar pentru Ucraina, a lăudat eforturile Germaniei în special în domeniul apărării aeriene și a spus că "fiecare țară are diferite lucruri pe care le poate aduce pe masă".

Trupele ucrainene s-au confruntat cu lipsuri acute de proiectile și sisteme de apărare antiaeriană, permițând forțelor ruse să avanseze în unele părți din estul Ucrainei. Președintele Volodymyr Zelenski a cerut un sprijin internațional mai mare, avertizând că țara sa va pierde războiul fără acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel