Germania, datorie istorică de 162 de miliarde de euro către Grecia

grecia
grecia

Grecia a amintit Germaniei că are datorii de onorat, în contul obligațiunilor reparatorii după cel de-Al Doilea Război Mondial. Potrivit Comisiei ministeriale elene, Berlin ar trebui să platească Atenei reparații de război în valoare de peste 160 de miliarde de euro, scrie incomemagazine.ro.

Germania are datorii către Grecia. Asta susțin experții ministerului elen de finanțe desemnati, în septembrie 2012, în plină criză, să studieze și să calculeze datoria Germaniei pentru ocuparea Greciei în timpul celei de-a doua conflagrații mondiale. Potrivit calculelor, Germania datorează Greciei 108 miliarde pentru distrugerea monumentelor de arhitectură și uciderea populației civile, în perioada respectivă, la care se adaugă alte 54 de miliarde de euro, reprezentând valoarea creditelor pe care Banca Greciei a fost nevoită să le dea naziştilor în 1942.

Potrivit sursei citate, analiștii au dorit astfel să amintească pricipalului creditor, în ajunul evaluarii la care a fost supusă Grecia în octombrie anul trecut de UE, FMI si BCE, despre datoria istorică, întrucât autoritățile de la Atena nu speră să obțină vreun ban.

De cealată parte, Germania are o altă poziție față de această datorie, Berlinul dând de înțeles încă din 2010 că tema reparațiilor de război este un subiect închis. germania consideră că și-a onorat toate obligatțiunile reparatorii, conform acordului convenit la Paris, în 1946, ultima plată fiind onorată în octombrie 2010.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel