Germania, CONTROL la fronitere. Bundestagul respinge ideea unor CONTROALE strice la graniță

Bundestagul (camera inferioară a parlamentului german) a respins vineri o moţiune depusă de partidul populist de extremă-dreapta 'Alternativa pentru Germania' (AfD) prin care se cerea o reformă a măsurilor de control la frontiere, relatează vineri DPA. 

Parlamentari ai AfD au depus în Bundestag o moţiune care solicita un control frontalier mai strict şi 'permanent', dar documentul a fost respins cu 544 de voturi împotrivă, 84 pentru şi trei abţineri. 

Obiectivul AfD a fost de a forţa partidele conservatoare - Uniunea Creştin-Democrată (CDU), a cancelarului Angela Merkel, şi aliatul său bavarez, Uniunea Creştin-Socială (CSU) - să adopte public o poziţie în acest dosar. 

Niciun alt partid din această cameră nu monitorizează problema securităţii graniţelor atât de intens ca CSU, a afirmat Michael Kuffer, membru al CSU. El a calificat moţiunea AfD drept 'naivă şi practic nefuncţională'. 

Acuzații la adresa Angelei Merkel 

Gottfried Curio, membru al AfD, a apreciat că Angela Merkel este 'cancelarul străinilor'. 

În 2016, liderul de atunci al AfD, Frauke Petry, a afirmat că poliţia germană, 'dacă este necesar', ar trebui să aibă permisiunea de a deschide focul asupra migranţilor care încearcă să intre ilegal în ţară. 

Ulla Jelpke, membră a partidului de extremă-stânga Die Linke, i-a cerut AfD să 'renunţe la încercările constante de a alimenta nonsensul naţionalist', în timp ce potrivit lui Uli Groetsch, membru al Partidului Social-Democrat, controalele sunt imposibile şi nu sunt 'dorite politic' de partidul său, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel