Germania acordă ajutor Cambodgiei pentru combaterea sărăciei

Germania a promis acordarea a 58,6 milioane de euro (65,5 milioane de dolari) Cambodgiei pentru infrastructură rurală, sănătate şi alte programe sociale, notând faptul că respectarea drepturilor omului contribuie la cooperare în vederea dezvoltării, relatează vineri dpa.

Noile angajamente includ un împrumut concesional de 30 de milioane de euro pentru infrastructura rurală şi de 28,6 milioane de euro în granturi pentru nutriţie, sănătate publică şi alte programe de dezvoltare, potrivit unui comunicat difuzat miercuri şi preluat vineri de ambasada germană la Phnom Penh.

Cambodgia a fost "ţara cu cea mai rapidă dezvoltare" în Asia de Est în 2018, înregistrând o creştere economică reală de cel puţin 7% anual începând din 2011, potrivit Băncii Mondiale.

Deşi oficial rata sărăciei în ţară continuă să scadă, aproximativ unu din patru cambodgieni "riscă să ajungă înapoi în sărăcie" dacă este expus unor şocuri externe, apreciază Banca Mondială. Majoritatea oamenilor săraci trăiesc în zonele rurale.

În februarie, Uniunea Europeană a început un proces de un an care ar putea să ducă la suspendarea accesului în regim de duty-free al Cambodgiei pe piaţa europeană pentru nerespectarea standardelor privind drepturile omului.

Această situaţie a survenit după alegerile din 2018 în care partidul premierului Hun Sen a câştigat toate locurile în parlament după ce Curtea Supremă a dizolvat principalul partid de opoziţie.

Interzicerea partidului face parte dintr-o campanie de reprimare în curs de desfăşurare împotriva opoziţiei, a societăţii civile şi a mass-media independente din ţară.

Potrivit lui Norbert Barthle, secretar de stat în Ministerul pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică din Germania, Cambodgia ar putea evita să piardă avantajele comerciale dacă spaţiile civice şi politice sunt deschise şi legile şi practica la nivel naţional sunt aliniate la obligaţiile internaţionale în materie de drepturi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel