George Simion, după consultările cu Iohannis: Ne-a zis că nu știe niciun Orban

Sursă foto: AUR
Sursă foto: AUR

George Simion a ieșit de la consultările cu președintele Klaus Iohannis.

George Simion, liderul Alianței pentru Unirea Românilor, a făcut declarații la Palatul Cotroceni:

„Avem impresia că suntem consultați de formă. Am venit cu o propunere suficient de clară pentru România, să trecem peste iarnă și poate să trecem și peste primăvară. Am venit cu un Guvern de specialiști. Am avut discuții și cu cei de la alte forțe parlamentare.

Domnul Iohannis ne-a spus că nu știe niciun domn Orban, doar pe consilierul lui, pe domnul Leonard Orban și nu știe de vreun lider politic cu numele de Orban, dar noi credem că o variantă de Guvern de specialiști condusă de un premier independent poate să treacă țara și peste iarnă și peste greutăți, așa că am venit cu soluții. Mai rămâne ca să fie deschis președintele Iohannis la aceste soluții și primul semn că este deschis e să îi ceară demisia lui Florin Cîțu“, a precizat George Simion.

Cum explică Florin Cîțu că a dat 1 miliard de lei primăriilor PNL: Ipocrizia să se termine! Peste 50%, la PSD

Florin Cîțu a explicat de ce a dat un miliard de lei pentru primăriile PNL.

"Criteriile întotdeauna sunt prezentate în nota pe care prefecţii o trimit către primării. Au fost cereri de 11 miliarde de lei. Suma care a fost împărţită a fost doar de un miliard de lei, dar tot am auzit că sunt supăraţi unii. Eu ştiu că, la rectificarea bugetară, primăriile PSD care sunt cele mai slabe şi încasează cel mai puţin au primit cei mai mulţi bani pentru că sunt primării care nu sunt performante, nu colectează venituri la buget. Ipocrizia asta trebuie să se mai termine. Peste 50% dintre banii de la rectificare s-au dus la primarii PSD. Este vorba de nevoi. Nu stă nimeni să se uite la partidele politice, se uită la nevoile primăriilor. Prefecturile au trimis anumite criterii. Pe baza acelor criterii se primesc cererile de la primării. Acestea merg la Ministerul Dezvoltării, se centralizează şi, apoi, din 11 miliarde cât s-au cerut, s-a împărțit un miliard", a spus Florin Cîțu.

”Am fost faultați”

"Noi am solicitat acum, din fondul de rezervă, când ni s-a cerut de către Prefectură să spunem ce doleanţe avem, de câţi bani avem nevoie, 110 miliarde (n.r. – lei vechi). Ştiţi cât am primit? 43 de miliarde de lei, bani vechi, care nu ajung nici măcar pentru o lună de salarii de DGASPC. Nu mai vorbesc de cofinanţările la proiecte, de cheltuielile de personal şi de servicii. Situaţia este dramatică la nivelul Consiliului Judeţean Tulcea. Am fost ”faultaţi” aşa cum au fost faultate toate comunele PSD din Tulcea; ştiu că şi la nivel de ţară situaţia este la fel (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel