EXCLUSIV  George Bukkosi, elevul de 10 al Constanței: Corupţia sistemului politic este punctul nostru nevralgic

George-Daniel Bukkosi este unul dintre elevii care ne fac mândri că suntem români. A obținut, fără probleme, nota 10 la examenul de Bacalaureat.

Elevul de la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân din Constanţa a vorbit pentru DC News despre reușita sa.

"Aş dori să studiez la Universitatea Politehnică din Bucureşti, la secţia Automatică şi Calculatoare. Pe perioada facultăţii voi rămâne în ţară, însă sunt deschis oricărei oferte de internship în afară şi mă gândesc serios la studii de masterat în străinătate. Îmi place la România faptul că este o ţară cu o identitate foarte puternică. Prin acest lucru vreau să spun că avem tradiţii şi obiceiuri pe care ţările "mai evoluate" precum SUA nu le au. Cu toate acestea, consider că, în momentul de faţă, corupţia sistemului politic este punctul nostru nevralgic, aşadar cred că trebuie tăiat totul "de la rădăcina" şi reconstruit. Politica noastră afectează învăţământul, care refuză să ţină pasul cu tehnologia, urmărind aceleaşi procedee didactice învechite", ne-a spus George-Daniel Bukkosi.

"Pentru mine, examenul de Bacalaureat a fost o simplă evaluare a tot ce am învăţat pe parcursul liceului, iar tratându-l cu seriozitate şi învăţând perseverent, nu a reprezentat un prag greu de trecut", a mai spus tânărul pentru DC News.

Întrebat ce personaj din contemporaneitate îl inspiră, George Bukkosi ne-a spus: "Pot da ca exemplu un renumit vlogger şi YouTuber, Aaron Marino, deoarece reuşeşte să mă ambiționeze în fiecare zi prin clipuri motivaţionale despre fitness şi un stil de viaţă sănătos. Mai mult de atât, acesta mă face să deschid ochii şi să mă analizez pe mine însumi până în punctul în care conştientizez ceea ce pot îmbunătăţi şi încep să iau atitudine în acest sens".

[citeste si]

În judeţul Constanţa, patru elevi au obţinut media maximă. Ei sunt: George-Daniel Bukkosi şi George-Costin Dobrin (ambii elevi la clasa bilingv germană de la secţia Ştiinţe ale Naturii de la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân din Constanţa), Agnes Maria Morariu şi Andreea Tamina Sfetcu (ambele de la Liceul Teoretic Ovidius din Constanţa, şi ele tot la Ştiinţe ale Naturii).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel