Geoană, audiat în legătură cu ceasurile de lux de la Vanghelie

Mircea Geoană
Mircea Geoană

Fostul preşedinte al PSD Mircea Geoană a fost audiat, miercuri, la Tribunalul Bucureşti, în calitate de martor, în legătură cu cele trei ceasuri de lux primite cadou în anul 2008 de la Marian Vanghelie.

Audierea a avut loc în cadrul procesului în care fostul primar al sectorului 5 Marian Vanghelie este judecat pentru săvârşirea a nouă infracţiuni de luare de mită şi abuz în serviciu şi şapte infracţiuni de spălare de bani.

”Cele 3 ceasuri primite de la Vanghelie au reprezentat simple cadouri. Mi le-a oferit în calitate de coleg, fără nicio legătură politică sau administrativă. Le-am primit cu ocazia a două onomastici. Onomastica mea - împlinirea vârstei de 50 de ani şi onomastica soţiei. Nu cunosc nimic cu privire la provenienţa ceasurilor. Nu ştiu exact ce marcă aveau ceasurile. Vanghelie nu mi-a solicitat niciodată favoruri în schimbul acestor cadouri. Nu mi s-au părut a fi cadouri extravagante. Nu pot preciza dacă Vanghelie îşi permitea să-mi facă asemenea cadouri, eu nu aveam acces la fişa lui materială, dar având în vedere semnele exterioare nu era ceva ieşit din comun. El a venit cu o stare materială bună în politică şi nu era o noutate pentru noi că avea resurse financiare suficiente pentru un trai peste medie”, a spus Mircea Geoană în sala de judecată.

[citeste si]

Pe de altă parte, Geoană a relatat că, în 2009, a fost sunat de un ofiţer de poliţie judiciară, care l-a invitat la DNA pentru a da o declaraţie şi i-a spus să aducă şi cadourile primite de la Vanghelie.

Fostul lider social-democrat a precizat că nu au fost exercitate presiuni din partea procurorilor asupra lui sau celor din anturajul său şi nici nu a avut cunoştinţă ca în dosarul lui Vanghelie ”să fi existat interferenţe politice şi instituţionale”. Geoană a spus însă că a existat o luptă politică ”cumplită” şi este posibil să se fi folosit mijloace ”neortodoxe” împotriva lui Vanghelie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel