GENOCID. Procurorii cer închisoare pe viață

Procurorul a cerut miercuri închisoarea pe viață împotriva fostului lider militar al sârbilor din Bosnia, Ratko Mladic, supranumit ”Măcelarul din Balcani”. Acesta este acuzat că a desfășurat o 'epurare etnică' a unei părți a Bosniei în vederea creării unui stat sârb pur din punct de vedere etnic.

"Ar fi o insultă la adresa victimelor și un afront adus justiției de a-l condamna la oricare altă pedeapsă în afară de închisoarea pe viață", a declarat procurorul Alan Tieger în fața Tribunalului Penal Internațional pentru fosta Iugoslavie (TPI) la Haga.

În vârstă de 74 de ani, Mladic este inculpat pentru două capete de acuzare de genocid. Mladic respinge acuzațiile.

Fostul lider politic al sârbilor bosniaci, Radovan Karadzic, a fost condamnat la sfârșitul lunii martie de Tribunalul Penal Internațional pentru fosta Iugoslavie la 40 de ani de închisoare pentru genocid și crime împotriva umanității în timpul războiului din Bosnia, scrie Agerpres.

El a fost găsit vinovat de genocid pentru masacrarea a aproape 8.000 de bărbați și băieți musulmani la Srebrenica în iulie 1995, cel mai sângeros masacru comis în Europa după cel de-Al Doilea Război Mondial.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel