Gemeni născuţi prematur, lăsaţi 10 zile fără incubator. Directorul spitalului neagă acuzaţiile

spital
spital

Tatăl a doi gemeni născuți prematur, la maternitatea Spitalului Municipal din Câmpulung Muscel, i-a reclamat subsecretarului de stat Raed Arafat că micuţii, născuţi în urmă cu zece zile, nu au beneficiat de îngrijire corespunzătoare, aceștia fiind ținuți fără incubator.

O altă acuzație pe care o aduce bărbatul este că bebelușii nu ar fi fost înregistraţi, la naştere, în documentele spitalului.

În urma sesizării, cei doi gemeni au fost fost transferaţi, în noaptea de joi spre vineri, la Maternitatea Polizu din Bucureşti, în prezent aflându-se la secţia de terapie intensivă.

Carmen Voicilă, medic la SMURD Bucureşti, a declarat că bebelușii au nevoie de îngrijiri speciale, dar nu este nevoie de intubație sau ventilație mecanică.

"Sunt doi gemeni, de 700 de grame, născuţi prematur la şase luni, la 26 de săptămâni de sarcină. Au nevoie de îngrijiri speciale într-un centru de nivel trei, nu au avut nevoie de intubaţie sau ventilaţie mecanică. Sunt declaraţi în mometul de faţă, dar nu ştiu când au fost declaraţi. E greu de spus ce şanse au, sunt prematuri, sunt gemeni, o să vedem", a declarat medicul

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Argeş au început o anchetă la maternitatea Spitalului Municipal din Câmpulung Muscel.

Directorul Spitalului neagă acuzațiile aduse de tatăl copiilor.

Directorul Spitalului Câmpulung Muscel, Sorin Moşteanu, susține că gemenii au beneficiat de îngrijirea necesară şi au fost puşi în incubator imediat după naştere, foile de observaţie arătând că aceştia au fost monitorizaţi zilnic şi au primit tratament. Mai mult, acesta a spus că părinții i-au mulţumit şefului Secţiei de Neonatologie pentru modul în care au fost îngrijiţi copiii.

De asemnea, directorul a spus că problemele au fost legate de transferul copiilor într-o unitate de nivel superior, cu dotări speciale pentru copiii născuţi prematur, deoarece mai multe spitale din Capitală au refuzat să-i primească pe micuți.

Sorin Moșteanu nu a putut spune însă,  de ce s-a încercat transferul bebeluşilor abia în cea de-a noua zi de la naştere, deşi protocoalele medicale prevăd că prematurii trebuie să beneficieze de îngrijire într-o unitate cu dotări speciale, precizând că se va stabili acest lucru în urma unor anchete.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel