Ziua Dunării. Garda de Mediu, campanie de ecologizare

Ziua Dunării. Garda de Mediu, campanie de ecologizare
Ziua Dunării. Garda de Mediu, campanie de ecologizare

Ziua Dunării a fost marcată, anul acesta, printr-o o amplă campanie de ecologizare a malurilor fluviului.

Sărbătorită în fiecare an pe 29 iunie, Ziua Dunării a fost marcată în avans de către Comisariatul Județean Giurgiu al Gărzii Naționale de Mediu, care s-a alăturat proiectului "Prietenii Dunării" din cadrul " Let's Do It Danube". Inițiat de Asociația „Prietenii de lângă tine", proiectul „Let's do it, Danube!" continuă tradiția începută în 2014 de conștientizare a importanței fluviului Dunărea pentru comunitate, se arată într-un comunicat al Gărzii de Mediu.

Conform sursei citate, în cadrul aceluiași parteneriat încheiat împreună cu SGA Giurgiu, Instituția prefectului și administrația județeană, în ultimele săptămâni au fost organizate mai multe activități de educație ecologică la care au luat parte elevi și profesori de la școli din municipiul Giurgiu și din judeţ.

Fii activ pentru o Dunăre mai sănătoasă

Anul acesta, Comisia Internațională pentru Protecția Fluviului Dunărea (ICPDR) a stabilit ca evenimentele din acest an să se desfășoare sub tema "Fii activ pentru o Dunăre mai sănătoasă!". Sub acest slogan, sâmbătă, 23 iunie, a avut loc o amplă campanie de ecologizare a malurilor Dunării în zonele în care au fost identificate abandonări de deşeuri.

"În închiderea acţiunii de ecologizare, echipa asociaţiei „Prietenii de lângă tine", în calitate de partener „Let's Do It, România!", a relansat invitaţia către voluntari şi către toţi giurgiuvenii de a se alătura, pe 15 septembrie, celei mai mari acțiuni de voluntariat din istorie, World Cleanup Day, alături de populația Globului din 150 de țări", se mai precizează în comunicat.

Vezi şi: Avertisment pe Dunăre. Debitele fluviului în iunie şi iulie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel