Avertisment pe Dunăre. Debitele fluviului în iunie şi iulie

Debitul Dunării se va situa sub mediile multianuale din iunie şi iulie, în următoarea săptămână, anunţă INHGA.

Debitul fluviului Dunărea, la intrare în România, se va situa la valoarea de 4.500 mc/s, în perioada următoare, sub mediile multianuale estimate pentru lunile iunie şi iulie, reiese din prognoza Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), publicată duminică.

Astfel, în intervalul 24 iunie, ora 7:00 - 1 iulie, ora 7:00, în aval de Porţile de Fier debitele vor fi în scădere, cu excepţia primei zile a intervalului de prognoză, când vor fi în creştere pe sectorul Cernavodă - Tulcea, şi în următoarele două zile când vor fi relativ staţionare pe sectorul Vadu Oii - Tulcea.

În ansamblu, debitul Dunării la intrarea în ţară (pe secţiunea Baziaş) va fi în scădere în primele cinci zile ale intervalului de prognoză, până la valoarea de 4.500 mc/s, apoi staţionar, situându-se sub mediile multianuale ale lunilor iunie (6.400 mc/s) şi iulie (5.350 mc/s).

Prognoza de medie durată

În ceea ce priveşte prognoza de medie durată pentru râuri, aceasta arată că, în primele două zile ale intervalului 25 iunie, ora 7:00 - 1 iulie 2018 ora 7:00, debitele medii zilnice vor fi, în general, în scădere, mai puţin pe cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari, unde vor fi în creştere prin propagare.

De asemenea, sunt posibile creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri din sudul ţării şi din zonele de deal şi munte, ca urmare a precipitaţiilor sub formă de aversă, prognozate. În restul intervalului de prognoză, debitele vor fi în general în creştere din cauza precipitaţiilor prognozate şi propagării.

Conform hidrologilor, în intervalul de referinţă, sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de niveluri şi debite pe unele râuri din zonele de deal şi de munte, în urma precipitaţiilor sub formă de aversă, cu caracter torenţial, anunţate.

Vezi şi: Șoferii anumitor vehicule, scutiți de taxa pentru Podul peste Dunăre de la Giurgiu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel