Gârbovan (UNJR): "Nu am venit cu slogane"

Preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România (UNJR), Dana Gârbovan, consideră că este dreptul şi datoria fiecărui judecător să se exprime 'pe tot ceea ce înseamnă organizarea judiciară'.

"Sunt un judecător şi om liber şi îmi voi exercita această libertate cu tot ceea ce implică. Independenţa judecătorului nu e doar o literă moartă întipărită pe o hârtie, pe care unii o tot flutură şi pretind ca o apără. Pentru mine, independenţa ca judecător este o valoare intrinsecă care mă şi face liberă. Eşti independent ca judecător pe atât de mult pe cât de liber vrei sa fii. Este dreptul şi datoria fiecărui judecător, individual sau prin asociaţii, să se exprime şi să işi exprime punctul de vedere pe tot ceea ce implică statutul judecătorilor sau organizarea judiciară", afirmă Dana Gârbovan, luni, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Ea consideră că atacurile din ultima vreme, îndreptate împotriva sa şi a asociaţiei profesionale pe care o reprezintă, nu demonstrează o preocupare concretă faţă de conţinutul modificărilor aduse legilor Justiţiei.

"În tot acest proces nu am venit cu slogane, ci cu propuneri şi argumente concrete, pe care ni le-am susţinut în Parlament, acolo unde - scrie Constituţia - se fac legile de către cei aleşi de popor în acest sens. În final, celor care mă somează, mă ameninţă sau mă jignesc - pe mine personal sau asociaţia pe care acum o reprezint - fără să ştie sau să îi intereseze de munca şi activitatea acestei asociaţii, activitate ce stă în spatele recunoaşterii pe care o avem azi, le spun atât: cine are impresia că astfel de acţiuni de hărţuire mă intimidează sau mă impresionează, se înşeală", mai scrie preşedintele UNJR.

În opinia sa, participarea UNJR la lucrările Comisiei parlamentare pentru modificarea legilor Justiţiei este o continuare a activităţii asociaţiei din ultimii ani, când a formulat critici, dar şi propuneri de îmbunătăţire a funcţionării sistemului judiciar, indiferent care a fost partenerul instituţional de dialog.

"Am spus mereu, de când au început dezbaterile pe modificările la legile Justiţiei, că ne vom implica pe tot parcursul legislativ, pentru că singurul lucru care ne interesează este forma finală a acestor legi, ce va apărea publicată în Monitorul Oficial. Propunerile UNJR de modificare a legilor Justiţiei nu doar că au fost discutate pe forumul asociaţiei, dar au fost trimise la toţi judecătorii din ţară, cărora le-am cerut să vină cu critici şi comentarii la ceea ce am dorit să propunem, ori cu propuneri noi de modificări. În tot acest demers am ţinut cont de toate sugestiile pe care le-am primit din partea judecătorilor care si-au exprimat un punct de vedere", mai susţine Dana Gârbovan.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel