GALERIE FOTO. Păpuşă gigant, ridicată cu macaraua la Arad

Eveniment inedit la Arad pentru a se marca împlinirea a 70 de ani de la înfiinţarea Teatrului de Marionete.

O păpuşă gigant, care a fost creată de doi artişti arădeni, a fost ridicată cu o macara, joi, deasupra Teatrului Clasic "Ioan Slavici" Arad, pentru a marca împlinirea a 70 de ani de existenţă a Teatrului de Marionete Arad, scrie Agerpres. 

Păpuşa Gigalateea, creaţie a artiştilor marionetişti Sorin şi Lenuţa Dorobanţu, a plutit 30 de minute deasupra clădirii, iar trecătorii s-au oprit pentru a filma sau a face fotografii.

Vezi aici GALERIA FOTO!

Serie de evenimente aniversare

Conform reprezentanţilor Trupei Marionete Arad, care în prezent este o structură a Teatrului Clasic "Ioan Slavici", acţiunea este prima dintr-o serie prin care va fi marcată împlinirea a 70 de ani de la înfiinţarea Teatrului de Marionete.

Macaraua a fost folosită în contextul în care se afla deja la faţa locului, pentru că imobilul Teatrului Clasic "Ioan Slavici" este în curs de reabilitare.

"Am descoperit cum e să ne fie greu, cum e să căutam în noi înşine puterea de a trece mai departe. Am reuşit de fiecare dată vegheaţi parcă de cineva, de acolo de sus. Tocmai de aceea ne-am gândit să o transformăm pe Gigalateea, păpuşa noastră gigant, într-un înger simbolic", a afirmat actorul Sorin Dorobanţu.

Eveniment anulat



Iniţial, organizatorii au dorit ca primul eveniment aniversar să fie o întâlnire faţă în faţă între mai multe generaţii de actori, cei activi pe scena Trupei Marionete şi colegii pensionari. Din cauza restricţiilor impuse de pandemie, acest eveniment a fost anulat.

În 7 mai 1951 s-a jucat primul spectacol pe scena Teatrului de Marionete din Arad.

Vezi aici GALERIA FOTO!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel