Gafă monumentală în Parlament. Deputații din Republica Moldova au ținut un moment de reculegere în memoria unui scriitor care de fapt trăiește. VIDEO

Captură video: Parlamentul Republicii Moldova
Captură video: Parlamentul Republicii Moldova

Parlamentul Republicii Moldova a ținut vineri un moment solemn de reculegere în memoria unui scriitor. Pare că nimic nu este ieșit din comun la acest gest, doar că Spiridon Vangheli, cel despre care președinta legislativului Zinaida Greceanîi anunțase că este mort, este de fapt în viață.

”Stimați colegi, vă anunț cu mare regret că a decedat marele Spiridon Vangheli. Vă propun, din păcate, să păstrăm un moment de reculegere”, a spus șefa Parlamentului, Zinaida Greceanîi (membră PSRM, partidul pro-rus controlat de Igor Dodon), relatează Pro TV Chișinău.

VEZI ȘI: Scriitorul Nicolae Dabija a murit - video

Ulterior, un alt parlamentar a cerut verificarea informației, iar Ministerul Sănătății a anunțat că scriitorul trăiește.

"Vin cu o noutate îmbucurătoare, domnul Spiridon Vangheli este viu. Este transferat din secția de terapie intensivă în departament. Este sub control, monitorizăm în continuare starea de sănătate a lui.", a precizat Tatiana Zatic, ministru interimar al Sănătății.

"Să ne ierte domnul Spridion Vangheli și să ne bucure încă mulți ani cu lucrările sale.", s-a scuzat repede șefa Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

Gafa parlamentarilor este cu atât mai revoltătoare, cu cât cu puțin timp înainte scriitorul Spiridon Vangheli declarase pentru Ziarul de Gardă că este într-o stare stabilă, fiind internat cu Covid-19 în Spitalul Republican „Timofei Moșneaga”. Spiridon Vangheli are 88 de ani și este foarte cunoscut peste Prut. Prozatorul s-a născut în localitatea Grinăuți, județul Bălți, în perioada României Mari. El a scris în special proză pentru copii, care a fost tradusă în mai multe limbi ale lumii. Printre operele sale se numără „Isprăvile lui Guguță”, „Steaua lui Ciuboțel”, „Pantalonia – țara piticilor”, „Băiețelul din coliba albastră”.

VEZI ȘI: Bărbat din Cahul, declarat mort şi îngropat, chiar dacă era plecat în străinătate de trei ani

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel