Gafă la nivel înalt, pe Twitter: Omagiu postum pentru Nelson Mandela

Omagiu postum, însă prematur, dedicat fostului preşedinte sud-african Nelson Mandela, spitalizat la Pretoria. Noul ministru chilian al Culturii, scriitorul Roberto Ampuero, într-un mesaj pe contul său de Twitter, își exprima, duminică, regretul că "Nelson Mandela tocmai a murit”, pentru ca două ore mai târziu să-și ceară scuze pentru gafa comisă.

"Nelson Mandela tocmai a murit, unul dintre luptătorii cei mai înţelepţi şi generoşi pentru demnitate, egalitate şi drepturile omului... Doliu pentru Madiba (numele de clan al liderului sud-african)", se putea citi în acest mesajul postat pe contul de Twitter al ministrului Roberto Ampuero, numit în funcţie duminică, potrivit Mediafax.

Două ore mai târziu, noul ministru chilian al Culturii şi-a cerut scuze, într-un mesaj postat pe Twitter, fostului preşedinte sud-african Nelson Mandela, anunțând că este vorba despre o confuzie. "I se poate întâmpla oricui", a declarat el într-un mesaj postat pe Twitter.

"Am reacţionat la fel cum ar fi făcut oricine altcineva, însă bineînţeles că ceea ce mă bucură cel mai mult este faptul că Nelson Mandela este în viaţă", şi-a cerut el scuze.

O greșeală similară a făcut și spaniolul Rafael Nadal, învingător duminică la Roland-Garros pentru a opta oară, care a publicat și el, luni, pe contul său de Twitter, un mesaj postum prematur dedicat lui Mandela, pe care l-a retras rapid.

În vârstă de 94 de ani, Nelson Mandela, se află internat, în stare gravă, într-un spital din Pretoria, în urma recidivei unei infecţii pulmonare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel