Gabriela Firea, plângere penală împotriva unui site de știri

Primarul general, Gabriela Firea, a anunţat, miercuri, că a făcut plângere penală împotriva unui site care publică neadevăruri despre activitatea sa şi că luni a depus o declaraţie la Poliţie în acest caz. 

"Chiar şi ieri am avut o declaraţie la Poliţie. (...) Eu am făcut o plângere unui site, care din momentul în care am ajuns primar general - şi înainte, fireşte - spune şi proferează numai neadevăruri despre activitatea mea, ca primar general, despre deciziile mele. Totul s-a exagerat şi s-a ajuns prea departe. Nu vreau să îi fac reclamă, dar este un site destul de preluat pe Facebook. Este preluat de adversarii noştri politici şi transmis pe Facebook şi se plătesc bani serioşi pentru ca aceste articole, care nu conţin nicio brumă de adevăr, să fie văzute de cât mai mulţi oameni. Se fac campanii publicitare şi eu nu pot să stau cu mâinile în sân", a precizat edilul general pentru Antena 3. 

În acest sens, ea a adăugat că există companii ale căror contracte cu Primăria au fost reziliate, din cauză că erau neavantajoase, şi că unele dintre aceste firme susţin financiar o campanie de denigrare a sa. 

"Ideea este de discreditare a primarului general, de a-i da acestuia o ocupaţie suplimentară, să răspundă public, şi de a determina eventual o imagine negativă - altă explicaţie nu poate să existe. (...) Şi astăzi, şi acum o săptămână, şi o lună, eu sunt permanent - şi, credeţi-mă, nu sufăr de paranoia, cei care mă cunosc ştiu că eu nu sufăr de paranoia, nici politică, nici administrativă - eu sunt urmărită pas cu pas, fotografiată. Sunt firme, repet, care au pierdut bugete de milioane de euro de la Primărie, care plătesc, sponsorizează site-uri care de dimineaţa până seara spun neadevăruri despre activitatea mea. Cu unele dintre ele sunt deja în procedură de plângere penală", a spus ea. 

Anchetă difuzată intens

Întrebată dacă ştie că jurnalişti de la un site au solicitat de la o instituţie a statului informaţii privind tranzacţiile pe care le-a efectuat, anterior intrării în politică, Gabriela Firea a răspuns că nu. 

"Am mai avut - să spunem aşa - parte de atenţia acestei asociaţii care promovează anchetele jurnalistice de investigaţie în momentul în care m-au declarat o persoană care a făcut afaceri imobiliare - lucru total neadevărat - dezvăluind de fapt, în afara titlului exprimat ca atare, despre faptul că fostul meu soţ, Răzvan Firea (...), în anul 1996, a cumpărat un teren de la o vecină, pe care l-a vândut. De la această informaţie, eu - care atunci aveam douăzeci şi ceva de ani, abia venisem în Bucureşti, căsătorită într-adevăr cu Răzvan Firea - eram omul care făcea afaceri imobiliare. Această aşa-numită anchetă a fost difuzată foarte insistent pe Facebook în perioada de campanie electorală, când candidam pentru Primăria Generală. De asemenea, şi anul trecut, în alegerile parlamentare. Probabil, şi de această dată se caută, se investighează tot ceva de genul acesta", a menţionat ea. 

Firea a subliniat că nu s-a ocupat cu afaceri imobiliare şi că declaraţiile sale de avere şi de interese sunt anual verificate de instituţiile statului. În context, a adăugat că în aceste zile au fost finalizate procedurile juridice de înfiinţare a Holdingului Bucureşti - capitală europeană, care cuprinde 20 de societăţi comerciale pe acţiuni ale Municipalităţii. 

"Prin înfiinţarea acestui holding, firme care erau până acum abonate la bugetul Primăriei Capitalei, de un miliard de euro, vor avea foarte mult de pierdut. De ce? Pentru că noi ne dorim servicii publice de calitate la un preţ inferior", a mai spus ea. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel