Gabriela Firea: Energie verde pentru spitalele din București

Crişan Andreescu / 21 aug 2018 / 11:28 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Gabriela Firea propune implementarea unui sistem integrat Smart Energy pentru spitalele aflate in administrarea Primariei Capitalei.

Pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu General din data de 23 august se va afla si un proiect de hotarare elaborat la propunerea Primarului General, Gabriela Firea, prin care se solicita aprobarea de principiu a Programului ,,Energie Verde pentru Spitalele Municipiului Bucuresti". Prin acest program se doreste implementarea unui sistem integrat Smart Energy si realizarea de investitii pentru autonomie si eficienta energetica pentru spitalele aflate in administrarea Municipiului Bucuresti, prin ASSMB.

Primarul General, Gabriela Firea: "In prezent, ASSMB are in administrare 19 spitale amplasate pe intreg teritoriul Municipiului Bucuresti. Acestea au in utilizare instalatii si echipamente pentru producerea energiei termice, apa calda curenta, precum si energie electrica invechite din punct de vedere tehnic si moral. Astfel, este necesara modernizarea si eficientizarea procesului tehnologic de producere a energiei termice pentru incalzire si apa calda de consum, prin introducerea unor metode moderne de producere a energiei prin centrale termice in cogenerare, centrale termice de trigenerare, panouri solare, panouri fotovoltaice, precum si alte tehnologii cu utilizarea surselor regenerabile de energie".

Prin proiectul de hotarare se solicita atat aprobarea de principiu a Programului "Energie verde pentru spitalele Municipiului Bucuresti", cat si imputernicirea ASSMB pentru realizarea, in parteneriat cu Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Termoenergetica Bucuresti-Ilfov, a studiului de oportunitate pentru implementarea proiectului.

Vezi si: Sistem de Monitorizare a Zgomotului Urban la nivelul Capitalei


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23