Gabriela Firea, asigurări pentru bucureșteni: Nici nu se pune problema

Avand in vedere informatiile aparute in mass-media, conform carora bucurestenii ar putea ramane fara apa calda, Primarul General, Gabriela Firea, este fermă: bucureștenii vor avea apă caldă și căldură.

"Ii asigur pe bucuresteni ca vor avea apa calda si caldura, nu se pune problema niciunei intreruperi, asa cum se vehiculeaza acum in spatiul public, in incercarea de a induce panica in populatie si de a scoate vinovata Primaria Capitalei intr-o problema cate treneaza de peste 10 ani. In aceste zile am dialogat cu RADET, ELCEN si Ministerul Energiei pe tema situatiei RADET-ELCEN.

Am stabilit ca vom avea o intalnire luni la pranz cu toti factorii responsabili. Problema este si a Guvernului, acesta trebuie sa creeze cadrul legal pentru achitarea datoriei istorice. Subventia pentru RADET este platita la zi, iar Primaria Capitalei este pregatita in acest moment sa achite in totalitate facturi de 13,1 milioane lei, bani pentru care asteapta ridicarea de catre ELCEN a popririi din contul Escrow" a precizat Primarul General, care a amintit ca zilele acestea a facut apel la membrii Guvernului sa se implice in rezolvarea situatiei problematice dintre RADET si ELCEN precum si in gasirea unor solutii urgente pentru a asigura necesarul financiar atat al RADET, cat si al ELCEN SA.

[citeste si]

Primarul General a explicat in scrisoarea deschisa adresata Guvernului ca nu se poate pune in pericol intreg bugetul Primariei Capitalei, pentru scoli, gradinite, spitale, pentru proiectele de infrastructura si alte nevoi urgente, pentru a plati in doua - trei luni o datorie istorica de 10-15 ani pe care o au aceste unitati economice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel