Gabriela Firea, anunţ: Proiect deblocat

Gabriela Firea
Gabriela Firea

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, anunţă deblocarea unui proiect important pentru Bucureşti. 

"După ce a stagnat ani de zile, am deblocat, acum doi ani, proiectul Henri Coandă. Lucrările au ajuns la 57%, pentru Lotul I. Estimăm încheierea lor până la sfârșitul anului", anunţă Gabriela Firea, primarul general al Capitalei. 

Primăria Capitalei derulează proiectul de realizare a lucrărilor de utilități în Cartierul Henri Coandă. Proiectul este împărțit în două loturi și vizează introducerea rețelelor de alimentare cu apă, canalizare, iluminat public și drumuri aferente ansamblului de locuințe. La momentul construirii ansamblului de locuințe, în zonă nu erau dezvoltate rețelele de utilități, iar sistemul rutier era compus din străzi de pământ și nu erau identificate soluții pentru întreaga suprafață.

Mare parte din lucrările aferente primului lot — 27 de străzi — sunt finalizate sau în stadii avansate

Primarul General, Gabriela Firea: 'Când am preluat mandatul de primar general, proiectul era în impas, cauzând mari neajunsuri locuitorilor din zonă. După ce a stagnat ani de zile, am deblocat, acum doi ani, proiectul Henri Coandă. Lucrările au ajuns la 57%, pentru Lotul I, în medie, dar există lucrări realizate în proporție de 100%. Estimăm încheierea lor până la sfârșitul anului. Am început lucrările și pe cele 23 de străzi cuprinse în lotul 2 și, conform graficului, acestea vor fi finalizate anul viitor'.

Astfel, la capitolul alimentare cu apă și canalizare: rețelele de alimentare cu apă din interiorul ansamblului sunt executate în proporție de aproximativ 94%, iar rețeaua de canalizare menajeră a ajuns la 97% grad de realizare. Lucrările civile aferente stației de pompare a apelor uzate sunt executate integral (100%), următoarea etapă fiind procurarea și montarea echipamentelor și conectarea acestora la rețea și, în paralel, finalizarea canalului colector.

La capitolul canalizare pluvială pe rețeaua stradală din interiorul ansamblului, gradul de realizare este între 96și 99%, pentru diversele componente ale sistemului (rețeaua de canalizare pluviala, bazine de retenție și cămine).

Rețeaua de iluminat public este executată în procent de 63,30%

În prezent, se lucrează la infrastructura rutieră și sistematizarea verticală. Proiectul include realizarea unui sistem pilot de colectare selectivă a deșeurilor pe trei fracții cu sisteme de containere îngropate, ce se va executa simultan cu sistemul rutier.

Luând în considerare complexitatea lucrărilor, necesitatea coordonării acestora cu lucrările de refacere a rețelelor de alimentare cu energie electrică executate de SC ENEL Distribuție, precum și cu lucrările de introducere a rețelelor de alimentare cu gaze naturale, realizate de SC Distrigaz Rețele, coroborat cu termenii contractuali, se estimează că finalizarea lucrărilor se va realiza până la sfârșitul anului 2018.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel