Gabriel Zetea (PSD) spune că a vorbit cu primarii USR pe tema salariilor aleșilor locali: Aveți un partid rupt. Primarii nu susțin lucrurile pe care le-ați spus

Sursă foto: Facebook Gabriel-Valer Zetea
Sursă foto: Facebook Gabriel-Valer Zetea

Gabriel Zetea, deputat al Partidului Social Democrat, a spus care ar fi poziția primarilor USR față de majorarea salariilor aleșilor locali.

Deputatul PSD Gabriel Zetea a fost invitat marți la emisiunea Talk News de la Profit News TV. Acesta a precizat că i-a sunat astăzi pe toţi cei patru primari USR din judeţul Maramureș și i-a întrebat privitor la majorarea salriilor aleşilor locali şi niciunul nu susţine acţiunea Uniunii Salvați România care s-a opus.

„Nu e nicio problemă în a avea un fir roşu între primari şi parlamentari, ba este rolul parlamentarului de a răspunde la telefon. După ziua de astăzi am multe apeluri. Faptul că există un fir roșu şi primarii sună parlamentarii este un lucru normal. Cei de la USR nu înţeleg că trebuie să aibă această legătură cu administraţia publică locală şi sunt rupţi total de realitate, de problemele din iarba de acasă.

Astăzi, de exemplu, întrebaţi-i pe parlamentarii USR de Maramureş, eu i-am sunat pe toţi cei patru primari USR din judeţul Maramureş. Eu personal, am vorbit cu toţi cei patru (..) Niciunul nu susţine acţiunea dumneavoastră de astăzi,

Asta înseamnă că aveţi un partid rupt, un partid care funcţionează într-un fel la centru şi în altfel în teritoriu. Nu aveţi un partid unit, primarii nu susţin lucrurile pe care le-aţi spus, primarii vă reproşează că nu îi căutaţi, că nu susţineţi proiectele locale. (..) Toţi au spus că nu au fost căutaţi de parlamentarii USR“, a spus Zetea la Profit News TV.

CITEȘTE ȘI    -    Parlamentarii se bat pe majorarea propriilor salarii. Scandal de proporții: Simion le-a stins, la propriu, lumina - video

Cresc salariile aleșilor locali. Chirieac: Este o nebunie! Nu e vorba de dispreț, pur și simplu parlamentarii noștri au pierdut legătura cu pământul

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul de aprobare a OUG 115/2022, aprobând un amendament care prevede creşterea salariilor pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene şi a personalului din aparatul de lucru al primăriilor.

S-au înregistrat 168 voturi 'pentru', 79 'contra' şi 4 abţineri.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.115/2022, referitor la acordarea, începând cu luna august 2022, a unei pătrimi din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de Legea-cadru nr.153/2017, pentru anul 2022 şi cel din luna decembrie 2021, precum şi acordarea, începând cu luna august 2022, pentru personalul nou-încadrat, pentru personalul numit/încadrat în aceeaşi instituţie/autoritate publică pe funcţii de acelaşi fel, inclusiv pentru personalul promovat în funcţii sau în grade/trepte profesionale şi pentru personalul care avansează în gradaţia corespunzătoare tranşei de vechime în muncă în perioada ianuarie-iulie 2022, a unei pătrimi din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de Legea-cadru nr.153/2017, pentru anul 2022 şi cel din luna iulie 2022.

Bogdan Chirieac: Este o nebunie!

Invitat telefonic la România TV, la emisiunea moderată de Niels Schnecker, analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre problemele reale cu care se confruntă România, în contextul votului de mărire a salariilor aleșilor locali din țara noastră (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel