Gabriel Oprea nu a plagiat teza de doctorat. Decizie a Comisie de Etică a Universității București

Într-un comunicat postat pe pagina de internet a Ministerului Educatiei si Cercetarii a apărut decizia referitoare la suspiciunea de plagiat în cazul tezei de doctorat a ministrului Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.


Comisia de Etică a Universităţii Bucureşti a examinat suspiciunea de plagiat în cazul tezei de doctorat a lui Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne şi premier interimar din data de 22 iunie, în urma unor dovezi apărute în presă. Suspiciunea de plagiat în acest caz nu se confirma, a decis Consiliul National de Etica a Cercetarii Stiintifice, Dezvoltarii Tehnologice si Inovarii.

"Hotărâre Consiliul Naţional de Etică: „Suspiciunile de plagiat în cazul tezei de doctorat elaborate de domnul prof. univ. dr. Gabriel Oprea nu se confirmă"

În urma sesizării având ca obiect teza de doctorat elaborată de domnul prof. univ. dr. Gabriel Oprea, Consiliul Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării, singurul organism abilitat pentru soluţionarea acestui tip de sesizări la nivel naţional, în cazul persoanelor care ocupă funcţii de demnitate publică, a finalizat procedurile de analiză în acest caz, adoptând Hotărârea nr. 2165/8.07.2015 prin care constată că nu se confirmă suspiciunea de plagiat.
În procesul de soluţionare a acestei speţe, Consiliul Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării a apelat la specialişti recunoscuţi şi de prestigiu în domeniul juridic.
Menţionăm că prezentul comunicat a fost elaborat având în vedere Hotărârea CNE nr. 2165/8.07.2015", se arată în comunicatul transmis de biroul de presă al ministerului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel