Gabriel Oprea, la jurământul studenților de la Academia de Poliție. Ce le-a spus studenţilor cu părinţii căzuţi la datorie

Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne,  i-a felicitat joi, pentru alegerea făcută, pe cei trei studenţi ai Academiei de Poliţie "Al. I. Cuza" care au depus jurământul şi ai căror părinţi au fost poliţişti ce au pierit în misiune.

"Avem printre studenţii anului I trei copii ai unor astfel de eroi ai Ministerului Afacerilor Interne, colegi ai noştri care şi-au pierdut viaţa în misiune. Mă refer la studenţii Cristina Bărbuia, Andrei Plăcintă şi Dan Călin. Pe aceşti tineri vreau să îi felicit într-un mod special pentru că au ales acest drum în viaţă, o alegere care face cinste memoriei părinţilor lor", a afirmat vicepremierul pentru securitate naţională Gabriel Oprea, la ceremonia prilejuită de depunerea jurământului militar de către 535 de studenţi ai Academiei de Poliție.

Tatăl Cristinei Nicoleta Bărbuia (din Bucureşti) a decedat într-un accident auto în cadrul unei misiuni de dirijare a traficului rutier. Andrei Ioan Plăcintă este din Târgu Mureş, iar Dan Ştefan Călin din Orăştie.

Ministrul a subliniat că alegerea făcută de cei trei - continuarea carierei părinţilor lor, întreruptă vremelnic - dovedeşte tărie de caracter.

"Îi înţeleg foarte bine fiindcă şi eu am avut o opţiune similară, când eram de vârsta lor, Tatăl meu, căpitan în Armata Română, şi-a pierdut viaţa la datorie", a precizat Gabriel Oprea.

[citeste si]

Potrivit vicepremierului, faptul că Academia de Poliţie atrage în fiecare an tineri instruiţi este semnalul interesului tinerei generaţii pentru lege şi securitate, fundamentat pe o educaţie sănătoasă.

"Securitatea naţională este un domeniu în dinamică şi care presupune răspunsuri prompte la problemele reale ale societăţii. De aceea, în calitate de vicepremier şi om politic, am susţinut şi voi susţine orice demers care are ca scop întărirea acestui domeniu, fie că vorbim de dotări logistice, cadru legal sau beneficii financiare", a spus ministrul Afacerilor Interne.

La ceremonia depunerii jurământului militar au participat şi foştii miniştri de interne Vasile Blaga şi Radu Stroe.

Joi,  535 de studenţi au depus jurământul militar la Academia de Poliţie "Al. I. Cuza" Bucureşti. Este vorba despre 351 de băieţi şi 184 de fete. Dinte aceştia, 350 de studenţi sunt la Poliţie - 100 la specializarea Drept şi 250 la Ordine şi Siguranţă Publică, la Poliţia de Frontieră au depus jurământul 60 de studenţi, specializarea Ordine şi Siguranţă Publică, iar la Jandarmi - 50. De asemenea, la Penitenciare au depus jurământul 40 de studenţi, iar la Pompieri - 35, primul admis având media 10,00, precizează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel