Urmărește emisiunea live


Gabriel Oprea intră în cursa pentru  un loc la Camera Deputaților

Gabriel Oprea vreu un nou mandat de parlamentar
Gabriel Oprea vreu un nou mandat de parlamentar

Gabriel Oprea candidează ca independent în București pentru un mandat de deputat la alegerile parlamentare din 6 decembrie, potrivit unui comunicat de presă al Uniunii Militarilor și Polițiștilor “Mihai Viteazul”. 

”Decizia vine ca urmare a zecilor de mii de mesaje primite de la patrioți români, de la militari și polițiști din toată țara, în care aceștia îi solicită fostului vicepremier pentru securitate națională să candideze pentru a le apăra drepturile, din nou, din Parlament.

În toate demnitățile deținute, Gabriel Oprea și-a făcut datoria, ajutând această categorie profesională, prin măsuri concrete pentru lucrătorii activi, pentru rezerviști, dar și pentru urmașii eroilor căzuți la datorie pentru țară, în teatrele de operații”, se arată în comunicatul Uniunii Militarilor și Polițiștilor “Mihai Viteazul”.

Potrivit surse citate, Gabriel Oprea a inițiat și promovat, din pozitia de premier interimar, Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, ”lege benefică pentru întregul sistem de securitate națională. O lege pe care cei care au urmat la guvernare au ales să o modifice, din păcate, în detrimentul pensionarilor militari”.

”De asemenea, Gabriel Oprea este cel care, în mandatul de ministru al Apărării Naționale, a modificat statutul soldaților și gradaților voluntari, care (...) ieșeau din sistem la doar 40 de ani, fără niciun fel de drepturi. Erau, practic, abandonați de stat. Astăzi sunt soldați și gradați profesioniști, pot să activeze în Armată până la 55 de ani și au aceleași drepturi ca și ceilalți militari”,  mai menționează comunicatul citat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel