Gabriel Oprea explică de ce i-a dat coloană oficială lui Tiberiu Nițu

Fostul vicepremier Gabriel Oprea a explicat sâmbătă, la Braşov, că procurorul general al României a beneficiat de coloană oficială în baza unui protocol încheiat între "două instituţii partenere" şi a explicat că oficialul menţionat "are rang de ministru" iar cei din Ministerul de Interne au făcut respectivul protocol "având în vedere că, în anumite condiţii, are anumite misiuni importante".

"Este un protocol între cele două instituţii partenere, Ministerul de Interne lucrează cu Parchetul General. Procurorul general are rang de ministru şi toţi din conducerea Ministerului de Interne, toţi specialiştii au semnat şi au făcut, ca specialişti, acest protocol, având în vedere că, în anumite condiţii, are anumite misiuni importante", a declarat Gabriel Oprea, după o reuniune a UNPR la Braşov.

El a mai spus că este normal ca orice reclamaţie să fie cercetată de procurori, iar în ce priveşte acuzaţiile care i se aduc a reafirmat că "este nevinovat şi o să-şi dovedească nevinovăţia" şi că are "încredere în justiţie".

Întrebat daca va merge la audieri la Comisia Juridică, Oprea a declarat: "Am avocat, voi vedea dacă voi merge sau nu". Procurorul general Tiberiu Niţu ar fi beneficiat de aproximativ 700 de deplasări însoţit de coloana oficială, din aprilie 2014 până în octombrie-noiembrie 2015, potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel