Gabriel Oprea (UNPR) susține Guvernul Ponta. "O criză nu este benefică pentru nimeni"

Vicepremierul și președintele UNPR, Gabriel Oprea, a vorbit, marți, la DCNEWS LIVE, despre criza politică din România și susținerea Guvernului Victor Ponta. 

"Sunt premisele unei crize politice în momentul în care președintele României îi cere prim-ministrului să demisioneze, putem spune că suntem la începutul unei crize politice. Sunt vicepremier pentru securitate națională, pot să vă spun că este un climat complex de securitate în primul rând regională, cu ce se întâmplă în Ucraina, cu ce s-a întâmplat în Franța și nu cred că este benefică o criză politică prelungită. Aici fac un apel la actorii politici, trebuie să fim atenți, nu cred că este benefică pentru România o criză politică prelungită în actual context regional de securitate", a spus Gabriel Oprea. 

"Nu este benefică o criză pentru nimeni"

Întrebat ce va face UNPR în ceea ce privește Guvernul Victor Ponta, președintele UNPR a precizat: "Sunt un om cu principii și serios. Sunt atâtea legende când am sprijinit Guvernul Ungureanu din care făceam parte și care cei 33 de parlamentari au stat lângă mine, ne-am ținut cuvântul. Sunt om care mă țin de cuvânt. Fac parte dintr-un Guvern și în momentul în care faci parte dintr-un Guvern, omenește vă spun, în primul rând este o problemă de bun simț, să fii partener și la bine, chiar și la greu, consider acum ca om care se ocupă de securitatea națională a României, în actualul context de securitate, nu este benefică o criză pentru nimeni. Pe de altă parte, dincolo de acest lucru, suntem parteneri, ne ținem de cuvânt și consider că guvernarea lui Victor Ponta este una bună, benefică pentru România și nu o spun eu, o spun instrumentele internaționale- FMI-ul, Banca Europeană de dezvoltare, alți indicatori, economia românească este printre primele din Europa. Ne mișcăm din ce în ce mai bine pe linia economică, ceea ce este cel mai important pentru România în acest context destul de complicat, inclusiv economic în Europa". 

"Râdeau de mine"

"Acum cinci ani de zile când am introdus sintagma de "interes național" și am creat un nou partid, râdeau de mine. Acum, pe bună dreptate, toți oameni politici vorbesc de interesul național al României. Am făcut un program național al UNPR și pe patriotismul, naționalismul pozitiv european constructiv, care există în cele mai mari și puternice țări din Europa. Vrem, de acum încolo, pe următorii cinci ani, ca UNPR să voteze în Parlament și Guvern legi care sunt în interesul național al României. Mai mult decât atât, dacă vin de la orice partid, de la Opoziție, de la Putere, dacă sunt în interesul național al României, nici nu discutăm, îl votăm", a mai spus Gabriel Oprea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel