Gabriel Oprea, către responsabilii de județe: Acționați preventiv

Gabriel Oprea
Gabriel Oprea

Premierul interimar Gabriel Oprea și ministrul al Afacerilor Interne i-a atenționat pe prefecții și șefii structurilor pentru situații de urgență din județele supuse atenționărilor hidro-meteorologice să ia toate măsurile pentru a preveni producerea unor situații de urgență.

Gabriel Oprea a cerut totodată șefilor structurilor pentru situații de urgență din județele Harghita, Covasna, Brașov, Sibiu, Vâlcea, Argeș și Dâmbovița, aflate sub avertizare de Cod Portocaliu, să fie pregătiți să activeze grupele operative pentru a interveni, încă de la apariția primelor efecte ale fenomenelor periculoase, pentru salvarea oamenilor aflați în pericol, scoaterea acestora din zonele de risc și relocarea în condiții de siguranță, arată un comunicat de presă al MAI. 

Premierul interimar a cerut autorităților locale din județele aflate sub atenționările hidro-meteorologice "să monitorizeze permanent evoluția cursurilor de apă și să informeze prefecții în legătură cu situația din teren sau cu apariția oricăror situații urgente".

COD GALBEN DE PLOI în 14 județe. Harta zonelor afectate

"Au fost dispuse măsuri pentru informarea din timp a populației din vecinătatea cursurilor de apă în legătură cu riscul producerii unor viituri. În localitățile unde există riscuri de alunecări de teren sau de creștere a debitelor cursurilor de apă se vor activa comitetele locale pentru situații de urgență. Acestea vor fi pregătite pentru a lua măsurile necesare de protecție împotriva inundațiilor", arată comunicatul MAI.

La nivelul fiecărui județ, coordonarea unitară a structurilor cu responsabilități în realizarea intervențiilor pentru situații de urgență este realizată de către inspectorii șefi ai Inspectoratelor Județene pentru Situații de Urgență. Centrul Național de Conducere a Intervențiilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne este "în permanentă legătură" cu autoritățile din județele vizate de fenomenele hidro-meteorologice, care "vor raporta periodic evoluția situației operative".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel