Gabriel Oprea, găsit nevinovat de ancheta ANI

Agenţia Naţională de Integritate  i-a adus la cunoștința  vicepremierului Gabriel Oprea că a clasat investigaţia privind averea acestuia, pentru că nu a găsit diferenţe nejustificate care să depăşească 10.000 de euro.

Ancheta ANI privind averea vicepremierului Gabriel Oprea a fost încheiată, fără să se constate nereguli, a anunţat marţi Ministerul de Interne.

În data de 29.05.2015, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a comunicat viceprim-ministrului pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, Raportul de evaluare în urma sesizării depusă de către o persoana fizică, la începutul acestui an. Ca urmare a finalizării evaluării prinvindu-l pe ministrul afacerilor interne, nu a fost identificată o diferenţă în sensul prevederilor art. 18 din Legea 176/2010. Prin urmare, Agenţia Naţională de Integritate a decis clasarea lucrării respective", anunţă MAI într-un comunicat de presă.

Articolul 18 din Legea ANI se referă la diferenţe semnificative între averea dobândită în timpul mandatelor publice şi veniturile declarate, diferenţe care trebuie să depăşească 10.000 de euro sau echivalentul în lei.

Citește și: Gabriel Oprea anunță cum va vota UNPR la moțiunea de cenzură a PNL

În luna aprilie, avocata Diana Monica Croitoru-Anghel a solicitat ANI verificare averii lui Gabriel Oprea, din perioada 2004-2014. Avocata a declarat pentru Mediafax că a făcut această sesizare în numele unui client. În sesizările către ANI avocata a reclamat mai multe nereguli, precum faptul că Oprea nu şi-ar fi declarat venituri din drepturi de autor, ar fi cumulat pensie şi salariu, nu ar fi plătit taxe pentru mai multe imobile achiziţionate şi ar avea datorii la buget.

Ea a mai precizat că clientul în numele căruia a depus sesizările la ANI nu este în vreun proces cu Gabriel Oprea sau cu Ministerul de Interne, ci este o persoană care "are cunoştinţă de aceste abateri" şi, "ca orice bun cetăţean, a procedat la sesizarea" organelor abilitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel