Gabriel Oprea a încadrat în MAI soțiile a doi polițiști căzuți în misiune

Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a semnat, joi, ordinul prin care soțiile a doi polițiști maramureșeni care și-au pierdut viața în misiune au fost încadrate în cadrul MAI.

Soțiile polițiștilor au fost primite, joi,  la sediul Ministerului Afacerilor Interne de către vicepremierul Gabriel Oprea, care s-a asigurat că locurile de muncă actuale le oferă și condițiile necesare pentru creșterea celor doi copii minori, în vârstă de 4 ani, rămași fără tată.

Ambele polițiste își desfășoară acum activitatea în cadrul IPJ Maramureș.

Încadrarea pe funcții de ofițer de poliție a acestor soții de polițiști eroi este o premieră, după ce în acest an, viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a emis Ordinul privind măsurile de sprijin acordate poliţiştilor încadraţi într-un grad de invaliditate şi familiilor acestora, precum şi familiilor poliţiştilor decedaţi, se arată într-un comunicat al MAI.

Citește și: Doi polițiști morți în urma unui accident de circulație

Viceprim-ministrul pentru securitate națională le-a mărturisit celor două polițiste că aceasta este doar o formă a solidarității și recunoștinței față de familiile și urmașii celor căzuți la datorie în Ministerul Afacerilor Interne.

„Ați intrat într-o instituție care își respectă eroii și în care principiul fundamental este solidaritatea cu cei aflați la nevoie. Niciodată nu ne lăsăm oamenii în urmă. Viața demonstrează că există și astfel de tragedii, de aceea am dat un Ordin care le permite copiilor polițiștilor să poată intra în școlile ministerului fără examen și să putem astfel să-i ajutăm. Dar, am găsit și o soluție juridică să vă putem primi în familia aceasta a Ministerului Afacerilor Interne, să vă ajutăm să vă puteți crește copiii fără griji. Dumneavoastră, care ați trecut prin această tragedie știți cel mai bine ce înseamnă ca cineva să fie lângă tine și să te ajute la greu. E important să poți să-ți faci datoria știind că echipa din care faci parte va avea grijă de cei dragi ție" a subliniat vicepremierul Gabriel Oprea.

La întâlnirea care a avut loc în biroul viceprim-ministrului pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, au participat reprezentanți ai conducerii MAI și șeful Poliției Române.

Soții celor două polițiste au decedat în anul 2012, într-un accident rutier care a avut loc în județul Maramureș, în timp ce se aflau într-o misiune de escortare.

În aplicarea aceluiași Ordin al viceprim-ministrului, anul acesta în Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza au fost admiși, fără a susține probele teoretice, trei tineri ai căror părinți – angajați ai structurilor MAI, și-au pierdut viața în misiuni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel