EXCLUSIV  Gabriel Mutu: Traficul suprateran pe Drumul Taberei, funcțional din semestrul I 2017

Elena Badea / 12 oct 2016 / 17:15 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

GABRIEL MUTU, primarul PSD al Sectorului 6, a anunțat la interviul DC News Live data la care traficul suprateran pe bulevardul Drumul Taberei va fi rezolvat. 

Calvarul traficului pe bulevardul Drumul Taberei va lua sfârșit peste câteva luni, potrivit celor declarate de către edilul Gabriel Mutu, acesta mărturisind că a rămas surprins de ceea ce a remarcat la ultima vizită la lucrările pentru Magistrala 5 de metrou. 

De asemenea, primarul Gabriel Mutu a ținut să menționeze și de ce nu se mai poate apela la lucrări clasice pentru lucrările la suprateran, fiind nevoi de "cârtițe".

"În sectorul 6, la nivelul anilor '90, nivelul populației era undeva la 200.000. Astăzi discutăm de 400.000 de locuitori. (...) Lucrurile au evoluat, și populația este mai mare, și dacă s-ar fi aplicat această procedură cu lucrări clasice de suprateran, cred că tot cartierul Drumul Taberei, care reprezintă cam jumătate din populația sectorului 6, ar fi fost pus în situația să se mute de acolo. Așa, am avut zone afectate, dar nu la nivelul să nu se poată circula deloc.

Apropo de Metrou, săptămâna trecută, am avut o vizită de lucru în șantier cu directorul general de la Metrorex. Ce m-a surprins a fost faptul că există interes, finanțare, există toate procedurile puse la punct ca acest proiect să fie finalizat foarte repede. Pe noi ne interesează în primul rând traficul suprateran. La nivelul semestrului I 2017, traficul suprateran va fi rezolvat. În acel moment, vom avea b-dul Drumul Taberei funcțional și, tot din acel moment, Primăria sectorului 6 va prelua în administrare tot ce înseamnă spații verzi adiacente și tot ce înseamnă tramă stradală, astfel încât lucrurile să redevină așa cum erau odinioară", a precizat primarul sectorului 6.

Declarația integrală de la minutul 29:30


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24